Varberg ångar på – tog fjärde raka segern

Astrit Seljmani och Varbergs BoIS besegrade BP med 3-0 och är utan poängtapp efter fyra omgångar av Superettan.

Fjolåret var tufft gör Joakim Persson och hans Varbergs BoIS. Det slutade i kvalspel mot IFK Oskarshamn där man med nöd och näppe (och med hjälp av bortamålsregeln) lyckades hålla sig kvar i Superettan.

2019 har börjat betydligt bättre. Efter dagens klara seger mot BP har Varberg inkasserat tolv poäng på fyra omgångar. Segerorganisatör var Astrit Seljmani. Med två mål (sitt fjärde och femte för säsongen) såg han till att BoIS säkrade segern i den andra halvleken. Daniel Krezic gjorde sitt första för säsongen och när domaren blåste för full tid stod det 3-0 på resultattavlan.

På Vikingavallen möttes IK Frej Täby och Östers IF. Carl Johansson gjorde sitt andra och tredje mål för säsongen och det borde säkrat segern för Öster. Men i slutminuten kvitterade Frejs nyförvärv Melvin Fritzhell till 2-2. En kvittering som skulle inneburit Frejs första poäng för säsongen. Men det skulle bli bättre än så. Med klockan på 94 minuter tog Izountouemoi hand om en förlupen hörnretur och tryckte in 3-2 för hemmalaget. Ett vilt jubel utbröt och IK Frej Täby kunde fira säsongens första seger.

Vid lunchtid kryssade Västerås SK och Trelleborgs FF i en chansrik, men mållös, match.

I måndagens fjärde match såg det länge ut som att Halmstads BK skulle ta tre poäng. Efter att tidigt ha tagit ledningen mot Syrianska FC och uttökat efter 20 minuter såg det bra ut för halläningarna. Men Syrianska reducerade innan halvtimman var spelad och med bara fem minuter kvar av matchen kvitterade Matias Cahais för gästerna.