Varberg dagens stora vinnare

Varberg gjorde vad som krävdes och besegrade Syrianska utan problem. Samtidigt tappade toppkonkurrenten J-Södra viktiga poäng i toppen.

I dagens tidiga match gjorde Varbergs BoIS processen kort med Syrianska FC. Astrit Seljmani verkar ha hittat formen igen och stod för både dubbla mål och dubbla målgivande passningar när hans lag vann med 5-0. Efter IK Brages förlust igår är Varberg nu uppe på andraplats i tabellen.

Toppkonkurrenten och serieledaren Jönköpings Södra låg under med 1-0 i paus hemma på Stadsparksvallen där Norrby IF gästade. Halvvägs in i den andra halvleken fick hemmalaget en ypperlig chans att kvittera. Jetmir Haliti ordnade en straff, men lagets skyttekung, Edin Hamidovic, sköt den en bra bit över ribban. Istället satte Dijan Vukojevic spiken i kistan med sitt stenhårda skott till 2-0 med tre minuter kvar av ordinarie tid. J-Södra är trots förlusten kvar i topp, men numera på samma poäng som Varberg.

I dagens tredje match vann Dalkurd FF med 2-1 hemma mot tabelljumbon Östers IF.