Varbergs svit bruten – Orlov och Jallow målskyttar för J-Södra

När Varbergs BoIS åkte på säsongens första förlust blev det en klar sådan. Jakob Orlov gjorde två mål och Alexander Jallow ett när Jönköpings Södra vann med 3-0 och tog tre pinnar på Stadsparksvallens fina gräsmatta.

Varbergs BoIS kom till Jönköping och Stadsparksvallen som obesegrade serieledare. Men det var ingenting laget visade upp under den första halvtimman av mötet med Jönköpings Södra. J-Södra var starkare i det mesta och tog välförtjänt ledningen genom Jakob Orlovs panna. Orlovs tredje mål efter återkomsten från fotskadan som höll honom borta under inledningen av Superettan.

Mer än ett mål gjorde dock inte hemmalaget i den första halvleken och det var gästande Varberg som var närmast att hitta rätt. På en frispark från centralt läge, ett par meter utanför straffområdslinjen tryckte Nahom Girmai till med sin vänsterfot, men skottet gick strax utanför Frank Petterssons högra stolpe.

1-0 till hemmalaget i paus. Noterbart förutom Orlovs ledningsmål var också att Astrit Seljmani, gästernas stora målskytt under lagets fina svit, skadad och utbytt efter en halvtimmas spel.

Den andra halvleken startade med ett Varberg som såg ut som vi vant oss att se dem. Full fart framåt och farligheter i i princip i varje anfall. Perparim Beqaj fick en fin chans från nära håll, men hans avslut hamnade i skopan hos Frank Pettersson. Efter drygt 55 minuters spel nickade sedan Joakim Lindner i stolpen.

Men istället för en kvittering kom 2-0 till hemmalaget. Jakob Orlov höll sig framme igen och skarvade in Ammaris fina hörna. Ett par minuter senare fick hemmalaget dessutom straff. Från straffpunkten var Alexander Jallow tvärsäker och 3-0 var ett faktum – första målet för säsongen för U21-landslagsmannen.

Varbergs BoIS försökte trycka på framåt. Man lyfte upp försvarsspelare, men lyckades inte skapa någonting farligt inna Beqaj, i den 88 minuten, snubblade in en reducering, men det var för sent för poäng.

När Granit Maqedonci blåste för full tid stod det således klart att Varberg fick se sig besegrade för första gången under årets Superettan-säsong. Laget har dock fortfarande sju poängs försprång i tabelltoppen. J-Södra avancerar upp till femteplatsen och närmar sig med sina 20 poäng de allsvenska direkt- och kvalplatserna.