Vasst J-Södra vann klart mot Brage

Jönköpings Södra gick upp i en 3–0-ledning i första halvlek hemma mot IK Brage, och vann sedan matchen med 4–1.

Jönköpings Södra – IK Brage: 4–1
Jönköpings Södra stod för en påkopplad första halvlek hemma mot IK Brage. En snabbt slagen frispark i den 14:e minuten bäddade för att Pashang Abdulla skulle kunna göra sitt sjunde mål i säsongsinledningen. 2–0 kom efter att August Karlin oattackerad fått driva bollen mot straffområdet och placera in bollen lågt i högra hörnet. 3–0 kom i den 34:e minuten då Anton Thorssons frispark från snäv vinkel gick hela vägen in i mål vid den främre stolpen.

Brage fick ett snabbt reduceringsmål i inledningen av den andra halvleken – Ieltsin Camoes med sitt första Superettan-mål på straff – men i den 73:e minuten kunde Robin Book punktera matchen med sitt 4–1-mål.

Trelleborgs FF – Västerås SK: 3–2
En svängig match på Vångavallen slutade med hemmaseger. Gästande VSK tog dock ledningen två gånger om. Först genom Simon Gefvert, och efter att Henry Offia kvitterat för Trelleborg så nickade Anders Hellblom säkert in 2–1 för gästerna. Men sedan avstannade deras målproduktion idag, och TFF kunde kvittera genom Filip Bohman – anfallarens sjunde mål för säsongen. I den 88:e minuten dök sedan Nicolas Mortensen upp med ett avgörande 3–2-mål på hörna.

GIF Sundsvall – Skövde AIK: 2–0
Det var likaläge på NP3 Arena när lageng ick till halvtidsvila. I alla fall på resultattavlan, vad gäller antal spelare på planen så hade Giffarna fått ett övertag efter att Markus Fröjd i SAIK-kassen visats ut strax innan halvtid. I den andra halvleken utnyttjade Sundsvall sitt numerära övertag till att göra två mål och vinna matchen. Erik Anderssons känsliga vänsterfot sköt in 1–0 i den 56:e minuten, och sju minuter senare förvandlades Robert Lundström till Cafu då han tunnlade en motståndare och sedan snurrfintade bort nästa, vilket gav Moonga Simba ett läge att borra in 2–0 vid närmsta stolpen.

Örgryte IS – Gefle IF: 3–1
Lördagen bjöd på två verkligt speciella mål i Superettan. Det ena var Sundsvalls 2–0-mål, som kom efter en kreativ uppvisning av Robert Lundström. Det andra var från den rakare skolan: Erion Sadiku fick bollen åtta meter utanför straffområdet och avlossade en projektil som exploderade i vänstra krysset – 1–0 till ÖIS mot Gefle. Isak Dahlqvist dubblade Örgrytes ledning då han placerade in 2–0 i friläge, men Gefle svarade snabbt den här gången då leo Englund prickade in 2–1 från distans. Noah Christoffersson skulle dock få sista ordet på Gamla Ullevi då han kyligt vrickade in 3–1 med yttersidan i friläge i slutminuterna.