Västerås och Brage kryssade inför storpublik

Inför säsongens hittills högsta publiksiffra utkämpade Västerås SK och IK Brage en jämn batalj. Spelmässigt hade lagen varsin halvlek i en match som slutade 1-1.

Det märktes på publiken i Västerås att comebacken i Superettan efter sju års frånvaro var efterlängtad. Hela 5383 åskådare besökte Solid Park Arena under tisdagskvällen.

De fick bevittna en jämn första halvlek, där Brage hade en del boll och var farliga på sina fasta situationer, medan Västerås ofta ställde om snabbt och bra när tillfälle gavs.

Vid en av dessa omställningar fann Simon Johansson kantspringaren Filip Tronet i djupet. Tronets vinkel var svag, men trots det lyckades han pricka in 1-0-målet bakom Peter Rosendal i bortamålet.

Målet blev den första halvlekens enda, och verkade fungera som bra tändvätska för gästerna.

I den andra halvleken skapade nämligen Brage en hel del lägen, framför allt i samband med hörnor och frisparkar. I den 57:e matchminuten fick gästerna från Borlänge dessutom in kvitteringen sedan Anton Lundin knoppat in en hörna vid den bortre stolpen.

Därefter hade Brage bland annat ett friläge och en ribbträff, men matchen slutade 1-1 – ett resultat som innebär att båda lagen står på fyra poäng efter två omgångar spelade.