Västerås SK fortsatt obesegrade under försäsongen

Sex matcher, fyra segrar och två oavgjorda. Västerås SK ser ut att vilja ta Superettan med storm. Idag bortaslog man division ett-klubben Sandvikens IF med 5-0.

Det närmar sig premiär av Superettan och nykomlingen Västerås SK verkar ha gjort rätt saker under försäsongen. Tre segrar mot allsvenskt motstånd och idag en säker seger mot Sandvikens IF.

Efter en första halvlek där hemmalaget Sandviken skapade de bästa chanserna var det ändå Västerås SK som gjorde det enda målet. Karwan Safari höll sig framme redan i den elfte minuten och kunde efter samarbete med Carlos Gaete Moggia och Simon Johansson sätta ledningsmålet.

I den andra halvleken satte Simon Johansson 2-0 innan Safari gjorde sitt andra mål för dagen när han slog in sin egen straffretur. Douglas Karlberg och Calle Svensson fastställde i slutminuterna slutresultatet till 5-0.

Flera andra lag var också i farten under dagen. IF Brommapojkarna spelade 0-0 mot IK Sirius. Halmstads BK spelade västkustderby mot Falkenbergs FF och även där blev det 0-0. På västkusten möttes också Varbergs BoIS och IFK Göteborg och slutresultatet skrevs till 1-1. GAIS besegrade Utsiktens BK med 3-2.