Västerås SK till semifinal

En spännande och målrik Svenska Cup-kvartsfinal mellan Degerfors IF och Västerås SK stod 2–2 efter full tid och gick till förlängning. I förlängningen drog VSK det längsta strået och vann med 4–3.

Hemmalaget Degerfors tog ledningen i slutet av den första halvleken när VIktor Edvardsen höll sig framme på en retur. Men gästande Västerås SK kvitterade bara ett par minuter in i den andra halvleken.

En fortsatt jämn andra halvlek gick mot förlängning, men med nio minuter kvar till fulltid frispelades hemmalagets Sargon Abraham. Precis nyinbytt tryckte han in ledningsmålet i nättaket.

Med tre minuter kvar fick Västerås chansen att kvittera från straffpunkten. Men Viktor Prodells elvametersspark räddades av Jeff Gal i Degerforsmålet. Men kvitteringen skulle ändå komma. Minuten efter straffmissen tog sig Filip Tronet fram på vänsterkanten och spelade in bollen till Olle Edlund som tryckte in 2–2 och ordnade förlängning.

Väl i förlägningen tog det sju minuter innan VSK tog ledningen. Efter en hörna och flipperspel i straffområdet hamnade bollen framför fötterna på Sean Sabetkar som tryckte bollen i nät.

Och fyra minuter in i den andra förlängningshalvan gick VSK upp till 4–2 när Brian Span elegant placerade in bollen.

Men Degerfors gav inte upp. Johan Bertilsson höll sig framme med fem minuter kvar och reducerade. Full fart framåt sista minuterna för hemmalaget, men det gav inget resultat. Västerås är klara för semifinal efter en riktig nagelbitare.

I semifinalen väntar nu BK Häcken för Västerås.