Viktig pinne för ÖIS mot Mjällby

17 augusti, 2019 kl 18:30 Det blev en målrik lördag i Superettan. I Västerås bjöds det på fem mål, i Södertälje åtta. Mellan Örgryte och Mjällby blev det bara vars ett, men båda lagen verkade nöjda efteråt.

Nykomlingen Mjällby kom till Gamla Ullevi som serieledare och ville givetvis gärna utöka sin ledning. Det såg också bra ut när Jacob Bergström gjorde 1-0 precis innan paus. Men med en kvart kvar av matchen kvitterade ÖIS till hemmasupportrarnas stora glädje. Det slutade 1-1 och båda lagen är med i toppen.

Det oavgjorda resultatet innebär att Mjällby har två poäng ner till Jönköpings Södra på andraplatsen. På måndag är det dock möte mellan trean och fyran i tabellen. Varbergs BoIS tar emot IK Brage och om något av de lagen vinner matchen tar de över serieledningen.

ÖIS hade givetvis önskat sig tre poäng, men fick nöja sig med en. Laget ligger femma, sex poäng efter Mjällby och fyra efter Varberg på kvalplats.

I dagens tidiga match avgjorde Halmstads BK i slutminuterna mot Västerås SK. Halläningarna hade 2-0 med sig in i pausvilan i mötet på Solid Park Arena. I den andra halvleken både reducerade och kvitterade VSK. Men Sadat Karim fick sista ordet när han nickade in 3-2 till gästerna på tilläggstid.

Mötet mellan Syrianska FC och Norrby IF blev fullkomligt galet. Syrianska tog ledningen, Norrby kvitterade. Syrianska tog ledningen igen, Norrby kvitterade igen. Och igen - 3-3 efter 73 minuter. Sju minuter från slutet tog Norrby ledingen för första gången i matchen, men i matchens absolut sista sekunder kvitterade Khalid Abdo för hemmalaget.

Kvällsmatchen spelades mellan Degerfors IF och Trelleborgs FF  på Stora Valla. Gästerna tog ledningen, men strax innan paus kvitterade Degerfors. Med 20 minuter kvar kom hemmalagets ledningsmål när Oliver Ekroth höll sig framme på Christos Gravius passning. Men Trelleborg hade inför den här matchen tagit poäng i fyra raka matcher och tänkte inte ge upp. 

Med fem minuter kvar kom kvitteringen. Salif Camara Jönsson tryckte in 2-2 och säkrade en viktig poäng för skåningarna.

FOTO: Bildbyrån

Öster värvar offensiv mittfältare från Danmark

3 jun 2020
Östers IF presenterade under onsdagen Marc Rochester Sörensen som nyförvärv. – Det känns väldigt bra att få vara på plats, säger den offensive mittfältaren.

Datum och tid för de inledande omgångarna är fastställda

2 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettans omgång 1-3 är klart. Allsvenskan inleds söndag den 14 juni och Superettan på tisdag den 16 juni.

Så här spelas de första omgångarna

29 maj 2020
Superettan och Allsvenskan har lottats om. Den så kallade krisgruppen med representanter från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam fastställde idag de tre första omgångarna.

Klartecken till spel – seriestart 14 juni

29 maj 2020
Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) gav idag klartecken till en uppstart för Allsvenskan och Superettan enligt plan den 14 juni. – Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, och att de delar vår uppfattning att vi kan börja spela utan att det skulle bidra till ökad smittspridning i samhället, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Konkurrensen positiv för GAIS

21 maj 2020
Längre försäsong, mer tid att spela ihop truppen och fler spelare i bra form. Stefan Jacobsson, ny tränare i GAIS, ser positivt på hur hans truppbygge ser ut inför årets säsong.

Umeås Yoel Embaye ger aldrig upp

20 maj 2020
Som nioåring kom Yoel Embaye från Eritrea till Sverige, och kulturkrockarna var förstås många. Som att fotbollsplanerna innehöll gräs och var tillgängliga för alla. – Jag blev förvånad över att man bara fick gå in och spela sådär. Det var bara att ta för sig, säger Umeå FC-talangen i en längre intervju med Unicoach.

Svenska Cupen uppskjuten tills vidare

19 maj 2020
SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte tisdagen 19 maj beslutat att, i avvaktan på Folkhälsomyndighetens snara besked om återstart av elitfotbollen - vilket är av avgörande betydelse för svensk fotboll – skjuta upp Svenska Cupen, herr 2019/2020, tills vidare.

Tiotalets skyttekungar i Superettan

17 maj 2020
Erik Björndahl satte 20 bollar i nät och vann skytteligan i Superettan 2019. Minns du de andra skytteligavinnarna från tiotalet?

Vi accepterar inte ett yrkesförbud

15 maj 2020
Hela världen har drabbats på ett brutalt sätt av förekomsten av viruset kallat Covid-19, så också Sverige. Den svenska statens hållning är att i första hand minska smittspridningen i samhället och såväl företag som egna individer har tilldelats ett stort eget ansvar. Vi anser att en öppning av den svenska elitfotbollen varken skulle öka smittspridningen i landet eller motsäga det egna individuella ansvaret.

Svensk fotboll kommenterar FHM-möte

15 maj 2020
Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och intresseorganisationerna SEF och EFD hade under fredagen ett nytt möte med Folkhälsomyndigheten, där förutsättningarna för att återstarta den professionella dam- och herrfotbollen diskuterades vidare.