VSK "börjar bygga något bra"

6 februari, 2020 kl 16:43 Imorgon spelar Västerås SK träningsmatch mot seriekollegan AFC Eskilstuna.
– Det känns som att vi har en bra känsla i gruppen och att vi börjar bygga någonting bra, säger nyförvärvet David Engström.

Det är mycket nytt i Västerås SK inför säsongen 2020. Thomas Askebrand är ny tränare, och från förra klubben Örgryte IS har tagit med sig mittbacken David Engström. 29-åringen hoppade in i segern mot Dalkurd FF, som följde upp ett kryss mot AIK i försäsongspremiären.

– Det känns som en positiv inledning! Sen ska man inte dra för stora slutsatser av träningsmatcher, vare sig som det går bra eller dåligt. Men det känns som att vi har en bra känsla i gruppen och att vi börjar bygga någonting bra, säger Engström.

På fredag väntar ny träningsmatch, borta mot nya seriekollegan AFC Eskilstuna.

– Vi vill egentligen utveckla allt nu i början, börja jobba in en tydlighet i vår spelidé så alla vet vad vi ska göra och vad vi vill. I morgon tycker jag vi ska försöka hitta lite mer kombinationsspel och relationer med varandra. Match är de bästa tillfällena att träna på sånt.

Västerås SK:s träningsmatch mot AFC Eskilstuna spelas på Tunavallen på fredag med avspark kl. 14.00. Läs mer på vskfotboll.nu.

Foto: bildbyrån

Blomberg skickade GIF Sundsvall upp i topp

8 jul 2020
Med två mål vände Johan Blomberg och GIF Sundsvall matchen mot Västerås SK. Dennis Olsson satte det tredje för Giffarna, som nu leder Superettan.

Dubbla straffräddningar när AFC tog första trean

7 jul 2020
18-årige Wille Jakobsson räddade två straffar när han hjälpte sitt AFC Eskilstuna att vända underläge till seger mot Jönköpings Södra. Årets första pinnar för AFC.

Kryss efter lång regnpaus

5 jul 2020
Västerås gick tidigt upp till 2-0 efter dubbla mål från Kartan Safari. Men efter ett långt regnuppehåll kom GAIS tillbaka och kvitterade matchen.

Pontus Engblom Månadens spelare i juni

5 jul 2020
GIF Sundsvalls Pontus Engblom är Månadens spelare i Superettan i juni.

Degerfors segrade mot Dalkurd

4 jul 2020
Victor Edvardsen och Christos Gravius gjorde målen för Degerfors IF när man vann med 2–1 borta mot Dalkurd FF. Dagen bjöd även på seger för Örgryte IS samt tre oavgjorda matcher.

Delad pott på Vångavallen

3 jul 2020
Trelleborgs FF och GIF Sundsvall spelade 1–1 i Skåne, medan Jönköpings Södra vände till seger hemma mot Akropolis IF.

Spelschemat fastställt för omgång 7–16

3 jul 2020
Idag fastställdes spelschemat för omgång 7-16 av Superettan. Resterande omgångar presenteras efter sommaren.

Halmstadduo tampas med ’Giffare’ i Månadens spelare

3 jul 2020
Bland Superettans finalister till Månadens Spelare i juni återfinns två spelare från Halmstads BK och en från GIF Sundsvall.

Pllana fixade Brages första seger

28 jun 2020
IK Brage och Norrby IF vann på bortaplan i eftermiddagens två första matcher.

Umeå vände mot decimerat AFC

27 jun 2020
Nykomlingarna Umeå FC och Akropolis IF tog sina första segrar för säsongen under lördagen.

Spelordning för omgång 7-30 fastställd

26 jun 2020
Spelordningen och preliminära huvuddagar för omgångarna 7-30 är nu satta. I den sjunde omgången kan vi bland annat få se Smålandsderbyt mellan Östers IF och Jönköpings Södra samt IK Brage – Örgryte IS.

Palmlöf: "Varit Sundsvall-supporter så länge jag minns"

26 jun 2020
Som liten bar han en GIF Sundsvall-tröja full med autografer och följde varenda träning med laget under sommarlovet. Idag är 18-årige Albin Palmlöf själv en av klubbens mest spännande spelare. – Men det gäller att vara ödmjuk och inte tro att man är något, säger han i en intervju med Unicoach.se.