VSK och Trelleborg till kvartsfinal

Västerås SK och Trelleborgs FF är klart för kvartsfinal efter segrar i Svenska Cupens tredje gruppspelsomgång under söndagen.

Västerås SK och GAIS möttes i en avgörande match i grupp 1, där en plats i Svenska Cupens kvartsfinalfas låg i potten. VSK behövde vinna för att gå förbi GAIS i tabellen, och det skulle även bli hemmalaget som avgick med segern. Viktor Prodell nickade in 1–0 i den första halvleken, innan Justin Salmon och Gustaf Lagerbielke kunde fylla på till 2 och 3–0 i slutminuterna.

Malmö FF och Halmstads BK i samma grupp var redan borta från förstaplatsen. Söndagens möte mellan lagen slutade med 4–1-seger för MFF.

Även Trelleborgs FF är klart för kvarten efter 3–1-seger mot IF Lödde, samtidigt som Örebro SK och IK Sirius spelade bort varandra i grupp 7 med ett 2–2-möte på Behrn Arena. För TFF:s del kunde man ta sin andra trepoängare i gruppen efter mål av Henry Offia, Niklas Bröndsted Vesterlund och Fritiof Björkén.

Falkenbergs FF var inte borta från slutspelschanserna i grupp 2 på förhand, men åkte på en 3–2-förlust borta mot IF Elfsborg och slutar därmed trea i gruppen. För FFF:s del är det noterbart att inlånade anfallaren Adam Bergmark Wiberg slog till med två mya mål mot Elfsborg – han gjorde därmed alla lagets sex mål i gruppspelet.

Gruppen vanns dock av Degerfors IF, som tog sin tredje raka seger då Utsiktens BK besegrades med 2–0.

Efter två uddamålssegrar tog IK Brage en sen 1–0-vinst hemma mot Umeå FC i sista omgången i grupp 4. André Kamp lade in matchens enda mål i den 95:e minuten på Domnarvsvallen.

På annat håll i samma grupp säkrade Djurgården sin kvartsfinalplats efter att ha tagit tredje raka segern, den här gången blev slutresultatet 4–1 mot Kalmar FF.