Wedes drömmål öppnade för Falkenberg-seger

Falkenbergs FF håller fast vid förstaplatsen efter att ha besegrat Gefle IF med klara 3-0 under söndagseftermiddagen. Anton Wede slog in 1-0 med en spektakulär volleyträff innan Karl Söderström och Robin Östlind ökade på till slutresultatet.

AFC Eskilstuna gick upp i tabelltopp då man igår vann med 2-0 hemma mot Landskrona BoIS. Falkenbergs FF:s imponerande 3-0-seger hemma mot Gefle IF idag innebär dock att ”Laget vid havet” återtar serieledningen i den tolfte omgången.

Efter en återhållsam matchinledning där inget av lagen skapade några större lägen visade hemmalagets mittfältare Anton Wede vägen med ett kanonmål. Efter en hörna kom bollen ut till honom utanför straffområdet, och Wede tvekade inte utan tryckte till ett högerskott som i en otagbar båge hittade det vänstra krysset fram till 1-0.

2-0 var nästan lika tjusigt; ur snäv vinkel knorrade nämligen Karl Söderström in bollen i högra krysset, återigen otagbart för August Strömberg i gästernas kasse.

Robin Östlind har varit en riktig poängmakare i Falkenberg sedan flytten från Östers IF inför säsongen, och idag satte han sitt femte mål för sin nya klubb. Först missade han ett friläge i vänsterposition i den 52:a minuten, men när Christoffer Carlsson lade upp för ett identiskt läge sex minuter senare placerade Östlind in bollen lågt i bortre burgaveln.

En av Gefles bästa chanser i matchen föll i den 80:e minuten då man med en snabb frispark ordnade ett bra läge för Piotr Johansson, men ytterns högerskott flög över ribban och 3-0 stod sig till slutsignalen.