Wiedesheim-Paul i målprotokollet igen

Dalkurd FF, Östers IF, Jönköpings Södra och Halmstads BK tog tre poäng på tisdagskvällen.

Dalkurd FF – AFC Eskilstuna 5-0
Se höjdpunkter från matchen på highlights.superettan.se.

Det tog bara fyra minuter innan John Stenberg nickade in 1-0 för hemmalaget efter en hörna. Samma Stenberg höll sig sedan framme igen när han på nytt fick pannan på bollen och gjorde 2-0 efter hörna i den 37:e minuten.

Och hörnor var vägen att gå för Dalkurd i den här matchen. Med 20 minuter kvar att spela nickade Irfan Jasarevic in 3-0 efter att Daniel Stensson servat in en hörnspark.

Patriot Sejdiu gjorde 4-0 med fem minuter kvar och på tilläggstid satte Kerfala Cissoko 5-0 från straffpunkten och fastställde slutresultatet.

Trelleborgs FF – Östers IF 0-1

På Vångavallen behövde gästerna James Keene bara tre minuter på sig för att ge Östers IF ledningen.

Jönköpings Södra – Ljungskile SK 2-1

Släkten är värst brukar man ju säga. När Ljungskile gjorde 1-0 var det den tidigare J-Södraspelaren Perparim Beqaj som stod för målet. Beqaj snappade upp en svag bakåtpassning, rundade målvakten och rullade in ledningsmålet för gästerna.

Men hemmalaget kom tillbaka och i den 69:e minuten kvitterade Dzenis Kozica. Kozica sköt bollen på en försvarare och bollen styrdes i en båge över LSK:s burväktare. Med sex minuter kvar kom också segermålet för hemmalaget. Amir Al-Ammari skruvade in en frispark och säkrade tre poäng.

Örgryte IS – Halmstads BK 0-3

Dusan Djuric gav gästande Halmstads BK ledningen tidigt i matchen när han klippte till från distans. I den 38:e minuten kom 2-0 för HBK när Rasmus Wiedesheim-Paul, förra årets skytteligatvåa, elegant skarvnickade in bollen bakom Fredrik Andersson i ÖIS-målet.

Efter en timmes spel rullade HBK upp ÖIS-försvaret rejält och till sist hade Emil Tot Widström öppet mål och placerade in trean.