Yarsuvat matchhjälte när Norrby vände och vann

Norrby IF såg ut som ett slaget lag men vände sedan, för andra matchen i rad, 0-2 till 3-2 – den här gången borta mot Brage. Richard Yarsuvat blev matchhjälte efter att kvitterat på frispark och sedan avgjort med bara fem minuter kvar av matchen.

IK Brage hade chansen att sätta press på AFC Eskilstuna på allsvensk kvalplats i hemmamatchen mot Norrby IF. Det som såg ut att bli en bekväm seger blev dock något helt annat då gästerna från Borås, som nu lyfter från bottenstriden, vände 2-0 till 2-3.

I den första halvleken var det hemmalaget Brage som styrde och ställde – och de grönkläddas två mål kom på hörna. Den första nickades in av Benjamin Hjertstrand på den bortre stolpen och den andra av Mattias Liljestrand som dök upp på den främre.

Precis innan halvtid inledde Norrby sin vändning då Nicklas Savolainen reducerade efter en fin framspelning från Richard Yarsuvat – och i den andra halvleken tog Yarsuvat tag i det på egen hand.

2-2 kom genom en frispark från nära håll och med bara fyra minuter kvar av ordinarie tid kom han igenom i djupled och rullade behärskat in det avgörande målet.

Det här var Norrbys andra raka seger i Superettan.