Yarsuvat satte säsongens första balja

Dalkurd fixade poäng sent, J-Södra vände och vann och Degerfors tog sig upp i topp. En händelserik lördag med Superettan.

Ljungskile SK – Dalkurd FF 2-2
Se höjdpunkter.

Hemmalaget såg i och med sin tvåmålsledning ut att gå mot tre poäng, men Dalkurd kom tillbaka, gjorde två sena mål och tog med sig en poäng hem.

GIF Sundsvall – Norrby IF 0-0

Mötet på NP3 Arena var chansfattigt och slutade, sett till matchbilden, helt logiskt mållös.

Degerfors IF – Trelleborgs FF 1-0

Det tog en timma innan hemmalaget fick utdelning. Sebastian Ohlsson satte 1-0 och skickade upp Degerfors i serieledning.

GAIS – Umeå FC 1-1

En långboll från försvaret startade ett perfekt GAIS-anfall i den 25:e minuten. Den långa bollen hamnade på fötterna hos August Wängberg. Wängberg tog sig framåt på sin vänsterkant och hittade till slut in med bollen till en helt fristående Richard Yarsuvat som bara hade att sätta foten till. Men Umeå kom tillbaka och precis innan paus kvitterade Mikael Wikström.

Resultatet stod sig tiden ut.

Östers IF – Jönköpings Södra 1-3

Öster startade bäst i smålandsderbyt och Johan Persson nickade in 1-0 redan efter nio minuter. J-Södra tog därefter över spelet och i den 25:e minuten kom kvitteringen. En långboll in i straffområdet plockades ner av Eric Johana Omondi. Omondi flyttade den förbi en hemmaback och placerade in 1-1.

En kvart in i den andra halvleken kom också gästernas ledningsmål. Amir Al-Ammari fick ett bra läge i offensivt straffområde och placerade in sitt tredje mål för säsongen. Omondi hade strax efetråt en egen dribblingsshow i straffområdet innan han serverade Edin Hamidovic som kunde peta in 3-1 till J-Södra.