Abdihakim Ali målskytt igen för VSK

Västerås SK:s fina form fortsätter. Under lördagen tog man en klar 3–1-seger hemma mot Jönköpings Södra.

Västerås SK – Jönköpings Södra: 3–1
Serieledande VSK tog fjäde raka segern när Jönköpings Södra gästade Hitachi Energy Arena. Jabir Abdihakim Ali gav hemmalaget ledningen i mitten av den första halvleken, och efter en timmes spel ökade Patric Åslund på till 2–0 med ett distinkt direktskott. Strax därefter gick Olle Edlunds mörsare hela vägen in i nät, och även om Marko Nikolic sedan reducerade för J-Södra så kunde hemmalaget säkra hem tre nya poäng.

Östers IF – Örebro SK: 3–0
Efter fyra raka matcher utan seger tog Östers IF en efterlängtad trepoängare hemma mot Örebro SK. Vladimir Rodic var på spelhumör för hemmalaget och skruvade in 1–0 på frispark i den 29:e minuten, och prickade in 2–0 knappt tio minuter senare. Thorri Thorisson tog sig in i straffområdet i den 53:e minuten, missade sin nick men sprang sedan in med den lösa bollen i nät, ett mål som sår symbolisera Östers nyvunna medvind inför slutspurten.

Skövde AIK – Gefle IF: 3–1
Tredje segern på de fyra senaste matcherna. 14 gjorda mål under samma period. Skövde AIK har gett sig själva chansen att hänga kvar i Superettan med en rejäl formtopp under de senaste omgångarna. Hemma mot Gefle IF var det Yusuf Abdulazeez som brötade in bollen från nära håll efter en retur i den fjärde minuten, och tio minuter senare nätade Gustav Broman från lika kort avstånd efter en frispark. Men i den 19:e minuten skallade Jacob Hjelte in en reducering för gästerna och det var nerv i matchen igen. I mitten av den andra halvleken skickade dock Isak Vidjeskog in 3–1 på volley för SAIK – ett mål som skulle bli matchens sista.

Östersunds FK – Helsingborgs IF: 1–0
Matchens första och sista mål på Jämtkraft Arena kom i den 92:a minuten. HIF hade tagit sju poäng på de tre senaste omgångarna, men på Jämtkraft Arena kammade man noll efter att Malcolm Stolt hoppat högst och nickat in 1–0 på hörna på stopptid.