AFC upp i serieledning efter 2-0-seger

AFC Eskilstuna besegrade Landskrona BoIS med 2-0 efter dubbla mål i den andra halvleken. Nu leder man Superettan, åtminstone till i morgon kväll.

I ett sommarsoligt Eskilstuna tog hemmalaget AFC Eskilstuna emot Landskrona BoIS. Matchen startade i ett högt tempo men till en början lyckades inget av lagen skapa någon farlig målchans. Istället blev det många nästan-lägen.

Bortalaget hade en dubbelchans efter en dryg halvtimme, men lyckades inte utnyttja den. Samtidigt fortsatte AFC skapa halvchanser innan man fick ett fint frisparksläge i slutet av den första halvleken. Zurab Tsiskaridze skruvade dock frisparken precis utanför den högra stolpen.

På tilläggstid fick hemmalaget en ny frispark. Istället för Tsiskaridze gavs Erasmus ett försök men hans avslut smet över ribban. Det blev den första halvlekens sista spark.

Efter 50 minuter fick Landskronas Karim Sadat ett bra läge framför hemmamålet, men anfallaren fick ingen bra träff på bollen.

Istället kontrade AFC och tog ledningen. En läcker passning från Ousmane Camar nådde anfallskollegan Samuel Onyedikachuwu Nnamani som inte tvekade och slog in 1-0 till hemmalaget.

I den 70 minuten fick Landskrona ett gyllene läge att kvittera när Adi Nalic vände upp i straffområdet och kom till avslut. Gianluca Curci i AFC-målet avvärjde och räddade nollan med en fantomräddning.

Med fem minuter kvar tilldelades hemmalaget en straffspark som inbytte Oke Akpoveta placerade i mål efter bara tre minuter på banan.

Trots

AFC Eskilstuna är i och med segern serieledare i Superettan, en poäng före Falkenberg men med en match mer spelad.