Andra raka SAIK-segern

Skövde AIK närmar sig kvalplatserna efter 2–0 hemma mot GIF Sundsvall under lördagen.

Skövde AIK – GIF Sundsvall: 2–0
Andra raka trepoängaren för Skövde gör att laget plötsligt har kvalplatserna inom räckhåll. Att det var 13:e-placerade GIF Sundsvall man besegrade under lördagen gör poängvinsten än viktigare. Vi hade inte ens spelat en minut på Södermalms IP innan Elmar Abrahams långskott hittade hela vägen in i mål för hemmalaget, och i inledningen av den andra halvleken ökade Isak Vidjeskog på till 2–0 med en stensäker straffspark.

Landskrona BoIS – IK Brage: 3–0
Bara målskillnad skiljde Landskrona och Brage åt i tabellen inför lagens möte i Skåne under lördagen. Efter att hemmalaget tagit en 3–0-seger rycker man uppåt i tabellen, samtidigt som Brages målskillnad fick sig ytterligare en törn efter förra helgens 4–0-förlust mot GAIS. På Landskrona IP var spelet dock länge jämnt, men i den 48:e minuten pressade David Edvardsson behärskat in 1–0 efter Kofi Asares förarbete. Asare blev själv målskytt då han satte 2–0 från nära håll i den 72:a minuten, och fyra minuter senare sprang inhopparen Jesper Strid in med BoIS tredje mål för dagen.

Jönköpings Södra – Helsingborgs IF: 2–2
Första halvlek på Stadsparksvallen blev mållös – sedan började det svänga ordentligt. Inhopparen Taylor Silverholt sprang in med 1–0 för J-Södra i den 66:e minuten, men Helsingborg svarade två gånger om. Först nickade nye Lucas Lima in kvitteringen i den 70:e minuten, och sedan stötte Wilhelm Loeper in 2–1 i fritt läge i den 82:a minuten. HIF var då på kurs mot tre värdefulla poäng men bara fyra minuter senare var det hemmalagets tur att slå tillbaka. Arvid Eriksson hoppade högst och nickade in 2–2 på hörna, ett mål som skulle bli matchens sista.

Gefle IF – Örebro SK: 2–1
Kalle Holmberg har snörat på sig målskorna efter återkomsten till Örebro SK. Borta mot Gefle IF gjorde han säsongens fjärde mål då han gav ÖSK ledningen i den femte minuten. Gästerna gick mot sin andra raka seger, men två mål på två minuter i mitten av den andra halvleken skulle vända på steken för Gefle. Anton Lundin nickade in 1–1 från minimalt avstånd i den 70:e minuten, och Leo Englund tråcklade in 2–1 i den 72:a minuten. Gefle höll sedan undan och vann, vilket tar nykomlingen upp på femte plats i tabellen.