Assisterande tränaren lämnar Västerås SK

22 juni, 2019 kl 13:52 Efter ett knappt år på sin post lämnar Joacim Gunnarsson Västerås SK. Det blir för svårt att kombinera med det civila jobbet.

Nykomlingen Västerås SK ligger på nionde plats i tabellen. En match återstår av vårsäsongen innan laget tar en välbehövlig semester. Klubbledningen kommer dock behöva jobba för att hitta en ersättare till Joacim Gunarsson, assisterande tränare.

– Det känns bra att lämna i samband med sommaruppehållet så att klubben får tid att hitta en bra lösning för tränarstaben. Jag är tacksam för tiden jag fått i VSK med spelarna, Thomas [Gabrielsson, tränare i VSK] och övriga ledarstaben. Jag och Thomas har upplevt mycket tillsammans och lärt oss mycket av varandra. Nu är det fullt fokus på att vinna matchen på tisdag innan vi går skilda vägar, säger Gunnarsson till klubbens hemsida.

– Det är ett beslut jag tagit gemensamt med Thomas efter en tids diskussioner utifrån flera aspekter. Det är ingen stor dramatik bakom detta. Tränaruppdraget är svårt att kombinera med mitt civila jobb och jag känner att min roll och jag själv inte kan utvecklas i den takt jag vill, säger han.

Klubbens sportsligt ansvariga, Ado Sadzak, tycker Gunnarsson skött det bra, även om beslutet inte var det som Sadzak ville ha.

– Vi vill tacka Jocke för hans tid i klubben. Han var med och tog upp oss i Superettan och har tillsammans med Thomas gjort ett stort jobb i år. Även om vi hade velat undvika den här typen av förändring under pågående säsong, så har det hanterats väldigt bra av Jocke och staben och ger oss möjlighet att ha en lösning klar efter uppehållet, säger han till hemsidan.

FOTO: Bildbyrån

Sen straffkvittering av ÖIS mot Degerfors

22 okt 2019
Degerfors IF var på väg att haka på i kampen om uppflyttningsplatserna, men en sen kvittering av Örgryte IS gör att tisdagens möte mellan lagen slutar 1–1.

”Vi ska avsluta bra för att komma positivt in i nästa säsong”

22 okt 2019
Månadens spelare i Superettan i september är inte nöjd med sitt lags total prestation i ligan i år men Rasmus Wiedesheim-Paul tror att hans Halmstads BK kan avsluta säsongen på ett snyggt sätt. – Varje placering är viktig för klubben och vi vill komma in till nästa säsong med en positiv känsla, säger Rasmus till superettan.se

Livsviktig seger för Öster

21 okt 2019
På Myresjöhus Arena tog Östers IF tre oerhört viktiga poäng i bottenstriden. Segern mot Syrianska innebär att man ligger på kvalplats inför de avslutande omgångarna i Superettan.

Brage starkast i toppmötet

20 okt 2019
Borlängelaget tog sig upp på allsvensk kvalplats efter att ha besegrat Jönköpings Södra med 3-1 på hemmaplan.

Ljungskile tillbaka i Superettan

19 okt 2019
Ljungskile SK är klart för Superettan 2020, detta efter att man säkrat seriesegern i Division 1 Södra under lördagen.

Decimerat Varberg vann mot GAIS

19 okt 2019
För andra gången den här säsongen lyckades ett decimerat Varbergs BoIS vinna mot GAIS. I dagens sena matcher fick IF Brommapojkarna jubla mot Dalkurd FF medan Mjällby AIF kvitterade sent mot Västerås SK.

Tre snabba avgjorde för HBK – Frej kvar på kvalplats

18 okt 2019
Rasmus Wiedesheim-Paul gjorde ett nytt mål när hans Halmstad gjorde tre på 25 minuter. Det gjorde att mötet på Vikingavallen kändes avgjort nästan innan det började.

Akropolis IF klara för spel i Superettan 2020

7 okt 2019
Akropolis IF från Spånga utanför Stockholm är klara för spel i Superettan från och med säsongen 2020. Detta efter seger mot BK Forward i omgång 26 av Division 1 Norra, samtidigt som närmste konkurrenten Umeå FC tappade poäng mot Karlslund.

GAIS skrällde mot J-Södra och Brage kryssade

6 okt 2019
Jönköpings Södra hade chansen att spela sig upp på andraplatsen i tabellen – men det var inget GAIS var sugna på. Göteborgarna vann med 2–1 och skaffade sig därmed lite luft ner till det negativa kvalstrecket.

Björndahl ordnade segern för Degerfors

5 okt 2019
Det var Erik Björndahls kväll på Stora Valla när Degerfors tog en sen seger mot BP – hemmalagets anfallare gjorde båda målen när stockholmarna besegrades med 2–1.

Mjällby återtog serieledningen

5 okt 2019
Hemma på Strandvallen såg Mjällby AIF till att behålla greppet om superettans serieledning. Listerlänningarna slog Öster med 3–2.

Enkel men viktig seger för Varberg

5 okt 2019
Efter en ganska tveksam första halvlek gjorde Varbergs BoIS processen kort med Västerås SK i matchens andra akt. Slutresultatet skrevs till 4–0.