Assisterande tränaren lämnar Västerås SK

22 juni, 2019 kl 13:52 Efter ett knappt år på sin post lämnar Joacim Gunnarsson Västerås SK. Det blir för svårt att kombinera med det civila jobbet.

Nykomlingen Västerås SK ligger på nionde plats i tabellen. En match återstår av vårsäsongen innan laget tar en välbehövlig semester. Klubbledningen kommer dock behöva jobba för att hitta en ersättare till Joacim Gunarsson, assisterande tränare.

– Det känns bra att lämna i samband med sommaruppehållet så att klubben får tid att hitta en bra lösning för tränarstaben. Jag är tacksam för tiden jag fått i VSK med spelarna, Thomas [Gabrielsson, tränare i VSK] och övriga ledarstaben. Jag och Thomas har upplevt mycket tillsammans och lärt oss mycket av varandra. Nu är det fullt fokus på att vinna matchen på tisdag innan vi går skilda vägar, säger Gunnarsson till klubbens hemsida.

– Det är ett beslut jag tagit gemensamt med Thomas efter en tids diskussioner utifrån flera aspekter. Det är ingen stor dramatik bakom detta. Tränaruppdraget är svårt att kombinera med mitt civila jobb och jag känner att min roll och jag själv inte kan utvecklas i den takt jag vill, säger han.

Klubbens sportsligt ansvariga, Ado Sadzak, tycker Gunnarsson skött det bra, även om beslutet inte var det som Sadzak ville ha.

– Vi vill tacka Jocke för hans tid i klubben. Han var med och tog upp oss i Superettan och har tillsammans med Thomas gjort ett stort jobb i år. Även om vi hade velat undvika den här typen av förändring under pågående säsong, så har det hanterats väldigt bra av Jocke och staben och ger oss möjlighet att ha en lösning klar efter uppehållet, säger han till hemsidan.

FOTO: Bildbyrån

James Keene till Östers IF

17 jul 2019
Den 33-årige anfallaren förstärker smålänningarna och hoppas kunna vända på klubbens negativa trend: – Jag hoppas att jag kan bidra på mitt sätt med mina styrkor för att laget ska kunna klättra i tabellen, säger han till klubbens hemsida.

Sena mål när VSK och J-Södra kryssade

16 jul 2019
Västerås SK och Jönköpings Södra spelade 2-2 under tisdagskvällen efter att båda lagen nätat i slutminuterna.

GAIS och Orovic går skilda vägar

15 jul 2019
GAIS meddelar under måndagen att man beslutat att arbetsbefria sportchefen och huvudtränaren Bosko Orovic från sitt uppdrag i klubben. – Vårt beslut handlar främst om att ge GAIS nya möjligheter att klara kontraktet i Superettan, säger ordföranden Jonas Andersson.

Dalkurd körde över GAIS i Göteborg

14 jul 2019
Med en övertygande 5-1-seger på bortaplan närmar sig Dalkurd topplagen i Superettan. GAIS ligger kvar på negativ kvalplats.

Sena mål avgjorde för ÖIS mot Öster

13 jul 2019
Lördagens i Superettan gav segrar för Örgryte IS, Mjällby AIF, Syrianska FC och IK Brage.

Trelleborg dubbelvärvar inför återstarten

12 jul 2019
Trelleborgs FF har gjort klart med anfallaren Henrik Johansson och mittfältaren Christian Thobo Köhler.

Varberg vann i återstarten

10 jul 2019
Serieledaren Varbergs BoIS startade om Superettan med en 1-0-seger hemma mot Degerfors IF.

Ivo Pekalski till Norrby

4 jul 2019
Två SM-guld med Malmö FF och ett cupguld med BK Häcken. Det är ett erfaret nyförvärv som förstärker tabellfemman.

Svenska Cupen lottad

4 jul 2019
Den andra omgången av Svenska Cupen lottades idag. Matcherna ska spelas den 21 eller 22 augusti.

Flyttad match i Superettan

29 jun 2019
Mötet mellan BP och Norrby den 20 juli flyttas från Grimsta IP. Anledningen är att konstgräset på anläggningen ska läggas om.

Två in och en ut i Mjällby

27 jun 2019
Mjällby AIF presenterar Kevin Höög Jansson och William Kvist som nyförvärv, samtidigt som Gisli Eyjolfssons låneavtal bryts i förtid.

Tronêt segerorganisatör för VSK

25 jun 2019
Filip Tronêt stod för både mål och assist när Västerås körde över Dalkurd på Gavlevallen.