Back och skyttekung till Norrby

14 januari, 2019 kl 18:16

Back och skyttekung till Norrby

Norrby IF presenterade två nyförvärv under måndagen. Högerbacken Anton Maikkula hämtas från Kalmar FF och anfallaren Robin Strömberg ansluter från Ljungskile SK.
– Jag hade två riktigt bra säsonger i Ljungskile där jag lyckades vinna skytteligan två år i rad. Inför det här året kände jag att jag ville ta ett kliv uppåt i seriesystemet, säger Strömberg.

Norrby IF har tappat ett gäng spelare inför den kommande säsongen. Under måndagen presenterade Borås-laget förstärkningar till backlinjen och anfallet.

Det handlar om 21-årige Anton Maikkula, senast i allsvenska Kalmar FF, och Robin Strömberg, skyttekung i division 1-laget Ljungskile SK.

– Först och främst ska det bli väldigt roligt att lära känna killarna i laget. Sedan tror jag att det kommer bli en spännande säsong. Det känns som att Norrby IF har något bra på gång och att föreningen vill framåt, säger Maikkula om sin nya klubbadress till Norrbys webbsida.

Maikkula gjorde förra säsongen 16 seriematcher på lån i IFK Värnamo och släpptes av KFF när kontraktet gick ut i vinter. Robin Strömberg har å sin sida vunnit skytteligan två år i rad med Ljungskile SK i Division 1 Södra.

– Jag hade två riktigt bra säsonger i Ljungskile där jag lyckades vinna skytteligan två år i rad. Inför det här året kände jag att jag ville ta ett kliv uppåt i seriesystemet, säger Strömberg till norrbyif.se.

– Det är alltid en liten oviss period i november/december när säsongen tagit slut. Jag kände att jag ville komma igång så tidigt som möjligt med försäsongsträningen inför 2019. Därför känns det extra skönt att allt är klart med Norrby nu, konstaterar Strömberg.

Både Anton Maikkula och Robin Strömberg har skrivit på tvåårskontrakt med Norrby IF.

Foto: norrbyif.se

Kommande matcher

lör 30 mar 13:30 2019

IF Brommapojkarna - Västerås SK FK

lör 30 mar 16:00 2019

Mjällby AIF - Varbergs BoIS FC

lör 30 mar 16:00 2019

Trelleborgs FF - GAIS

lör 30 mar 16:00 2019

Örgryte IS FF - Norrby IF

sön 31 mar 15:00 2019

Östers IF - Dalkurd

sön 31 mar 17:30 2019

Syrianska FC - Degerfors IF