Bergmark Wiberg stor matchhjälte för Gefle

Gefle tog på Örjans Vall sin första seger i Superettan sedan i april. Det sena avgörandet kom på tilläggstid då Adam Bergmark Wiberg snurrade upp HBK:s försvar innan han på målvaktsretur kunder sätta dit segermålet.

Det var Adam Bergmark Wiberg, och Halmstads missade målchanser, som stod i centrum på Örjans Vall under lördagseftermiddagen.

I den första halvleken tog Gefle ledningen efter Bergmark Wibergs första show för dagen. Han tog sig fram längs vänsterkanten och hittade in med ett långt inlägg mot Piotr Johansson. Johansson gjorde inga misstag och dundrade in 1-0 till gästerna. Efter det tog Halmstad över matchbilden.

Hemmalaget jagade kvitteringen under en lång och intensiv period och efter en stolpträff och ännu fler skott utanför kom till slut utdelningen. Johan Oremo, med över 150 matcher i Gefletröjan, såg ut att sno segern ifrån sitt gamla lag när han distinkt sköt in 1-1. Men släkten var inte värst den här gången.

Med bara två minuter kvar av tilläggstiden kontrade Gefle och det var Adam Bergmark Wiberg som blev stor matchhjälte. Efter en fin fint på väg in i straffområdet missades förstaläget, men på returen hög Bergmark Wiberg och kunde fira tillsammans med de 10-tal nedresta Geflefansen.

Det här var Gefles första seger sedan april och Gävlelaget kan nu blicka uppåt igen. För Halmstad sätter poängtappet käppar i hjulet i kampen om kval- och uppflyttningsplats.