Bernhardssons inhopp tände Örgryte

Örgryte IS tog en 2-0-seger hemma mot IK Frej Täby efter att gästerna åkt på en utvisning. På Vångavallen spelade Trelleborgs FF och Norrby IF 1-1.

Örgryte IS tog emot IK Frej Täby på Nya Ullevi då Gamla Ullevi ännu inte är redo för spel. På den mäktiga gamla VM-arenan tog ÖIS sin andra seger för i år, men målen föll inte förrän gästerna decimerats till tio man.

Pedro Ribeiro åkte på sin andra varning för Frej i den 76:e minuten, och bara två minuter senare jagade inhopparen Alexander Bernhardsson ikapp en lös boll i straffområdet och lade in 1-0 för hemmalaget.

Bernhardsson var sedan avsändare efter ett vackert ÖIS-anfall då Gustav Ludwigson till slut slog in 2-0 från nära håll några minuter senare.

På Vångavallen fick Dardan Rexhepi ett gyllene läge att sätta sitt första ligamål för Norrby IF då hemmalaget Trelleborgs FF fick en straff emot sig efter en handssituation i straffområdet.

Nye TFF-målvakten Andreas Beck Larsen gick dock åt rätt håll och räddade Rexhepis avslut från elvameterspunkten. Men skam den som ger sig; strax innan halvtid blev Rexhepi målskytt då han vek inåt i boxen och avslutade hårt i närmsta hörnet fram till 1-0 för Norrby.

Borås-laget gick mot tre starka bortapoäng, men i slutminuterna klev rutinerade Zoran Jovanovic fram med en kvittering för Trelleborg. 1-1-resultatet innebär att Norrby ändå är obesegrade efter tre omgångar medan Trelleborg fortfarande jagar första segern.