Brage nådde kryss – ny poäng för Värnamo

Måndagskvällens två matcher i Superettan slutade oavgjort. Slutresultatet i både GAIS – IK Brage och IFK Värnamo – Landskrona BoIS skrevs till 1-1.

Det var ett GAIS utan Jonas Lindberg och ett IK Brage utan Simon Alexandersson, då de båda startanfallare sålts i dagarna, när lagen ställdes mot varandra under måndagen.

Båda lagen lär därför vara nöjda över att ha noterats i målprotokollet ikväll. Hemmalaget GAIS tog ledningen tidigt i matchen då man ställde om snabbt efter en hörna, och Karl Bohm till slut kunde slå in bollen i öppet mål på en retur.

I den 27:e minuten dök Marcus Astvald upp med en kvittering för Brage då han vek in ett skott vid närmsta stolpen i bra position i straffområdet. I en tät tillställning visade sig de två relativt tidiga målen bli matchens enda.

IFK Värnamo återstartade med en efterlängtad seger i den senaste omgången. Till skillnad från GAIS och Brage har man värvat ordentligt i sommar för att lyfta i tabellen, men det var rutinerade Pär Cederqvist som skulle visa sig bli avgörande för IFK idag igen.

Landskrona BoIS hade tagit ledningen på Finnvedsvallen i den 16:e minuten då Monday Samuel skarvade in ett inåtskruvat vänsterinlägg, men bara tre minuter senare tilldömdes Värnamo straff. Cederqvist stegade fram och lade in bollen säkert till vänster i målet fram till 1-1.

Cederqvist hade två bra chanser att avgöra för IFK:s del i den andra halvleken, men i öppet nickläge på en frispark smet avslutet utanför, och när han testade med ett högt skott från straffområdesgränsen svarade Amr Kaddoura i BoIS-kassen en stark enhandsräddning.