Brage upp i topp efter seger mot HBK

Anton Lundin gjorde sitt tredje mål för säsongen och Christian Kouakou gjorde sitt första när Borlängelaget tog tre nya poäng.

Halmstads BK målades upp som stora favoriter att vinna Superettan innan säsongen drog igång. Det är visserligen bara spelat tre matcher, men två raka förluster för halläningarna måste ses som en missräkning. För IK Brage har säsongen däremot börjat på helt rätt sätt. Efter seger i premiären kryssade laget i andra omgången mot nykomlingen Västerås SK. I dagens möte med Halmstad stod det 0-0 en bit in i den andra halvleken.

När klockan hade nått upp på minut 58 tryckte Anton Lundin in sitt tredje mål för säsongen och ledningsmålet för Brage. Det följdes upp av ett vackert mål av inbytte Christian Kouakou. Första målet i första Superettanmatchen för ivorianen.

Gästande Halmstad försökte pressa på framåt för en reducering, men Brage var det starkare laget och höll tätt bakåt.

I dagens andra match, nykomlingsmötet mellan Mjällby AIF och Västerås SK tog hemmalaget sina första poäng för säsongen när man vann med 2-1 hemma på Strandvallen.