Chansfattig match i Falkenberg slutade mållös

I en match där inget av lagen skapade några jättechanser och närkampsspelet var det påtagligaste fanns inga vinnare.

Solen lyste klart och himlen var klarblå över västkusten när Falkenberg tog emot Norrby på Falcon alkoholfri arena. Inför matchen låg Falkenberg på tredje plats i tabellen medan de blå boråsarna befann sig på elfte plats.

Sex minuter in i matchen fick Falkenberg en fin chans från höger men Christoffer Carlssons skott tog i Mergim Krasnigis burgavel.

Den första halvleken spelades i ett högt tempo och lagen turades om att skapa halvchanser. Det stora chanserna uteblev dock.

Bland annat var Lasse Nilsson, Norrbys erfarne anfallare, nära att få ett friläge efter en fin passning från en Norrbymittfältare. Men Falkenbergs försvarsspel var starkt och man lyckades bryta.

När dagens domare Adam Ladeback blåste för pausvila stod det fortfarande 0-0.

Den andra halvleken startade i ett precis lika fint tempo, även om skönspelet fortsatt uteblev. Falkenberg försökte spela bollen längs backen men Norrbys starka försvarsspel hindrade allt som oftast de gula från att skapa bra lägen.

Norrbys försök att skapa lägen kom mest genom att spela långa bollar på djupet mot sina yttrar och forwards. Men även det allt som oftast resultatlöst.

Efter 70 minuter överraskade Norrbys Nicklas Savolainen hemmamålvakten Johan Brattberg med ett snabbt skott. Men burväktaren lyckades i sista stund rädda bollen.

De sista 20 minuterna fortsatte på samma sätt som de 70 tidigare. Mycket spel på mittplan och hårda närkamper.

När domaren blåste av matchen efter stod resultattavlan fortfarande på 0-0. Norrby går således upp på nio poäng i tabellen medan Falkenberg har 17.