Dalkurd nära upphämtning mot Djurgården

22 februari, 2020 kl 14:42 Dalkurd FF imponerade spelmässigt borta mot Djurgården, men föll med 3–2 i Svenska Cupen-mötet på Tele2 Arena. Även för IK Brage och Västerås SK:s del blev det förlust borta mot allsvenskt motstånd.

Dalkurd FF höll i bollen på ett bra sätt och skapade chanser borta mot Djurgården, men fick ändå se sig hamna i 3–0-underläge mot de regerande svenska mästarna efter en halvtimmes spel. En reducering av Kerfala Cissoko, och ytterligare en av Gustav Berggren, blåste liv i matchen, men Dalkurd lyckades inte hitta ett kvitteringsmål.

I dagens andra match i grupp 1 vann allsvenska nykomlingen Mjällby AIF borta mot division 1-laget Sandsvikens IF med 3–1.

I grupp 8 åkte IK Brage på en 3–0-förlust borta mot IF Elfsborg, i en match där Brage startade piggt men sedan mest fick inrikta sig på försvarsspel.

I samma grupp vann även det andra allsvenska laget, då Örebro SK tog en klar 4–1-vinst borta mot Oskarshams AIK, i en match som bland annat innehöll ett kort avbrott på grund av stark blåst samt tre straffsparkar.

Även Västerås SK, där Thomas Askebrand gjorde sin första tävlingsmatch som huvudtränare för laget, fick resa hem med noll poäng i bagaget då allsvenska IFK Göteborg blev för svåra på Valhalla IP. Blåvitt gick upp i en 2–0-ledning i den första halvleken, ett resultat som stod sig till slutsignalen.

Västerås tillhör grupp 7, den grupp som fick se dagens största segermarginal då IK Sirius i Allsvenskan utklassade division 1-laget Sollentuna FK med hela 8–1 på bortaplan.

Foto: bildbyrån

Boman: "Vi får göra det bästa av situationen"

2 apr 2020
Halmstads BK:s Mikael Boman försöker ha en optimistisk syn på den fördröjda säsongsstarten. – Vi får göra det bästa av det och förlänga försäsongen lite, säger anfallaren.

Fredagsunderhållningen som förenar Degerfors

1 apr 2020
Svenska fotbollsklubbar kraftsamlar, korttidspermitterar och försöker dra in pengar för att säkra en framtid. Degerfors IF är inget undantag, men här har man tagit ett lite annorlunda grepp. Varje fredag möts klubbprofiler i en livesänd frågesport. ”En lågbudgetproduktion av sällan skådat slag”, berättar Victor Lundmark, kommunikationsansvarig i klubben.

Lista: Övergångar vintern 2020

27 mar 2020
Här är en sammanställning av de övergångar som hittills skett inför säsongen i Superettan. Vinterns övergångsperiod avslutas 31 mars.

Sköld: "Förhoppningsvis kan jag visa att jag är värd ett nytt kontrakt"

25 mar 2020
När Victor Sköld vann Superettans skytteliga 2013 såg framtiden ljus ut. Efter ett par tuffa år i bland annat IFK Göteborg och Örebro SK valde han att återvända till Superettan inför fjolårssäsongen. Under sin förre tränare, Thomas Askebrand, skulle karriären ta ny fart i Örgryte IS. Men en korsbandsskada förstörde säsongen 2019 och nu är läget osäkert för Sköld.

Sportchefen Miljanovic lämnar AFC

25 mar 2020
AFC Eskilstunas sportchef Nemanja Miljanovic lämnar klubben. Anledningen är att han vill satsa på sin egen tränarkarriär. – Jag vill tacka föreningen för den här tiden och jag är tacksam för att man godtar mitt önskemål om att få lämna, säger Miljanovic.

Dubbla nyförvärv till Dalkurd

24 mar 2020
Förra årets tabellåtta har plockat in två nya spelare. Henry Offia kommer in från IK Sirius och Arash Motaraghebjafarpour plockas in från samarbetsföreningen Uppsala-Kurd.

Askebrand försöker alltid hitta något positivt

21 mar 2020
Thomas Askebrand lämnade Örgryte IS efter lagets sjundeplats i Superettan i fjol. Nu är han huvudtränare i seriekollegan Västerås SK och har precis som övriga fotbollsmänniskor fått anpassa sig till en helt ny vardag i rådande virustider.

Seriestart skjuts på framtiden

19 mar 2020
Det är nu formellt beslutat att starten av Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Superettan och Elitettan är uppskjuten. Beslutet är fattat i enlighet med de målsättningar som Svensk Elitfotboll (SEF) och Elitfotboll Dam (EFD) på respektive håll enades om under onsdagen, vilket skulle innebära start för de olika serierna i slutet av maj eller i början av juni.

SEF-klubbarna enas om att verka för att ligastarten flyttas till juni

18 mar 2020
De 32 medlemsklubbarna i Svensk Elitfotboll tog idag ett inriktningsbeslut på ett extra klubbchefsmöte att premiärerna av Allsvenskan och Superettan på grund av coronaviruset bör skjutas upp till senast början av juni. Svenska Fotbollförbundet ska nu ta ställning till klubbarnas önskemål, och i samverkan med SEF ta fram förslag på en konkret spelordning att fastställa.

”Fotbollen är en väsentlig del av vårt folkhemsbygge”

18 mar 2020
Sveriges ledande Nationalekonom, Ingvar Nilsson, berättar om framtagandet av rapporten Fotbollsplanen mitt i byn och om slutsatserna av elitklubbarnas samhällsengagemang. – En väldigt tydlig slutsats är att det fotbollen gör i form av samhällsengagemang är oerhört omfattande. Det är mångfacetterat, det är på riktigt och det är inget spel för gallerierna, säger Ingvar Nilsson till Svensk Elitfotboll.

Beqaj till Ljungskile SK

17 mar 2020
Anfallaren Perparim Beqaj lämnar Jönköpings Södra för nykomlingen Ljungskile SK.

Meriterade Kamara till HBK

16 mar 2020
Halmstads BK har gjort klart med anfallaren "Crespo" Haestad Kamara, tidigare i bland annat Örebro SK och BK Häcken. – En spelare som vi vet har en skyhög potential, och som efter en tuff skadeperiod nu är frisk igen, konstaterar managern Magnus Haglund.