De kan bli Månadens Spelare och Tränare i november

30 november, 2021 kl 14:00 Serien är färdigspelad och sex olika klubbar finns representerade när Månadens Spelare och Tränare i Superettan i november ska utses.

Nominerade till Månadens Spelare i november:

Ashley Coffey, AFC Eskilstuna
Kom som hyllad målskytt från Ettan Norra inför säsongen och hittade storformen i Superettan under slutet av året. Coffey slog till med ett hattrick i den blytunga 4–3-segern mot Falkenberg, och fortsatte sedan med poänggivande mål mot både Jönköpings Södra och Landskrona BoIS.

Dijan Vukojevic, Norrby IF
Norrby utmanade Helsingborgs IF om tredjeplatsen in i det sista, och man gjorde det mycket tack vare Dijan Vukojevics målform. Under de tre berörda matcherna avgjorde han mot Falkenberg och initierade vändningen i den sista omgången mot IFK Värnamo.

Taha Ali, Västerås SK
VSK löste nytt kontrakt efter en stark höst, inte minst tack vare inlånade yttern Taha Alis form. Under de tre avslutande omgångarna var han inblandad i lagets alla tre mål, inklusive en kasse och en assist när 2–2 borta mot HIF höll laget kvar på säker mark.

Rösta på din favorit.

artikel-mt-se-nominerade

Nominerade till Månadens Tränare i november:

Henrik Åhnstrand, GIF Sundsvall
Giffarna vann med klara 4–1 borta mot toppkonkurrenten Norrby i inledningen av månaden och kunde sedan följa upp det med att säkra andraplatsen med kryss hemma mot Östers IF. Månaden avslutades sedan med förlust mot GAIS i en match som varken gjorde från eller till för något av lagen.

Denis Velic, Östers IF
Velics Öster avslutade en sensationell andra halva av säsongen – senaste förlusten kom i augusti – med att vinna hemma mot GAIS och Akropolis, och kryssa borta mot GIF Sundsvall i en match där man var nere på tio man sista 25 minuterna.

Klebér Saarenpää, IK Brage
Brage hävde sig upp över kvalstrecket till säker mark genom att avsluta med tre raka segrar. Samtidigt som laget fick tillbaka skadade spelare så täppte Saarenpääs gäng även till defensiven, vilket bäddade för nio poäng och 7–2 i målskillnad under den berörda perioden.

Rösta på din favorit.

Utmärkelserna Månadens Spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare eller tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare i respektive liga får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang klubben.

Månadens tränare kommer att utses sju gånger per säsong i vardera liga. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare/lagkaptener samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna genom en omröstning på allsvenskan.se och superettan.se. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Spelordningen för Superettan 2022

14 jan 2022
Spelordningen för Superettan säsongen 2022 är fastställd. Premiäromgången spelas helgen 2-3 april.

Halmstads BK säljer Amir Al-Ammari

14 jan 2022
Efter en säsong i Halmstad lämnar Amir Al-Ammari klubben för spel i Allsvenskan och IFK Göteborg.

Hemmaklubben öppnar igen

13 jan 2022
Unibet öppnar Hemmaklubben för 2022. Välj din hemmaklubb och påverka hur 20 nya miljoner kronor fördelas mellan klubbarna i Superettan och Allsvenskan

Discovery sänder från försäsongen

13 jan 2022
Efter välbehövlig vila väntar försäsongen 2022 som rivstartar 22 januari när Djurgården ställs mot Västerås SK. discovery+ sänder följande matcher under januari och februari.

Magnus Powell ny manager i Östersunds FK

4 jan 2022
Östersunds FK ramlade ur Allsvenskan och spelar i Superettan 2022. Tidigare i vinter gick man skilda vägar med Per Joar Hansen och nu har man hittat norrmannens ersättare.

Othmane Salama till Trelleborgs FF

22 dec 2021
Den 20-årige yttern ansluter från Ängelholms FF och har skrivit på ett treårskontrakt.

Nära 300 000 kronor till Allsvenskan och Superettan – klubbarnas samhällsengagemang

21 dec 2021
Elitfotbollens huvudpartner Unibet har under året skänkt totalt 280 000 kronor till vinnarna av Månadens spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan. Pengarna har vinnarna skänkt till samhällsengagemang som deras klubbar driver eller är inblandade i. – Detta är pengar som vi skänker utöver vårt ordinarie avtal med Svensk Elitfotboll, där en viktig del är att låta de vinnande tränarna och spelarna skänka sina prissummor till de ändamål inom den egna klubbens verksamhet och hållbarhetsprojekt, som ligger dem varmast om hjärtat, säger Anders Falk, sponsorchef på Unibet.

IFK Värnamo trippelvärvar

21 dec 2021
Seriesegrande IFK Värnamo rustar för sin första säsong i Allsvenskan och på måndagen presenterade klubben tre nyförvärv.

Zekovic till AFC Eskilstuna

20 dec 2021
Efter tolv mål i Ettan för Oskarshamns AIK har Sadmir Zekovic skrivit på för AFC Eskilstuna.

Säsongen i siffror 2021

17 dec 2021
Säsongen 2021 fortsatte på samma bana som säsongen 2020, med spel utan publik. Detta förändrades i takt med att befolkningen vaccinerade sig och när guldet skulle delas ut så var det inför fullsatta läktare igen. Här är säsongen 2021 i siffror.

Datum för upptaktsträffen 2022

15 dec 2021
Det officiella startskottet för 2022 års säsong är fastställd. Den 17 mars sparkar Superettan igång med sin förberedande träff för klubbar, supportrar och media. Svensk Elitfotboll planerar för ett fysiskt evenemang för första gången på tre år, men följer givetvis utvecklingen i samhället under rådande pandemi.

De lämnar elitfotbollen efter säsongen 2021

15 dec 2021
Superettansäsongen är avslutad och det innebär att vi får ta avsked av ett par spelare som väljer att ställa skorna på hyllan.