Dubbla bortasegrar – viktiga poäng för HBK och Varberg

Ångestmöte i Landskrona och västkustmöte i Göteborg. Båda kvällens matcher slutade med bortasegrar.

På Gamla Ullevi gästade tabellfyran Halmstads BK nian GAIS. Gästerna startade i ett högt tempo och hade mycket boll.

Redan i den andra minuten höll ett inlägg på att ge Halmstad ledningen, men i sista stund fick Alexander Nadj en hand på bollen.

Efter 26 minuter tog gästerna ledningen. En förlupen långboll skulle rensas av GAIS-målvakten men han slog hål i luften och Johan Svedberg fick öppet mål.

Direkt efter avspark fick hemmalaget ett fint läge att kvittera. Mahmoud Eid tog avslut från vänster i straffområdet men hans skott passerade utanför Malkolm Nilssons högra stolpe

GAIS satte press från start i den andra halvleken. Eden Hamidovic fick ett fint läge att kvittera när han kom loss i den vänstra delen av straffområdet, men hans avslut gick rakt på Malkolm Nilsson.

I den 57:e minuten fick man också utdelning. En GAIS-spelare gjordes ner utanför offensivt straffområde men domaren friade. Och när hemmaspelarna som mest höll på att gnälla klippte Marcus Berholtz till från drygt 20 meter. Bollen fick en perfekt båge och Nilsson i målet kunde inte nå det skottet.

Med tio minuter kvar återtog gästerna kommandot och ledningen. Ett fint inspel från vänster nådde Jesper Westerberg som kunde raka in sitt tredje mål för säsongen.

GAIS försökte framåt men lyckades inte skaka fram någon kvittering.

I Landskrona spelades det bottenmöte mellan hemmalaget Landskrona BoIS och Varbergs BoIS.

Gästerna började bäst, hade mest boll och skapade en del halvchanser. Men det dröjde till den 37:e minuten innan ledningsmålet kom. Nahom Girmai fick bollen utanför offensivt straffområde och klippte till för allt han va värd. Som en projektil borrade sig bollen rakt upp i Viktor Norings vänstra kryss.

Landskrona BoIS kom in i matchen, men skapade inga större farligheter innan paus.

I början av den andra höjde hemmalaget tempot och skapade ett flertal chanser framför gästernas mål.

Efter en timmes spel försökte Landskronas Sadat Karim med en cykelspark, men bollen gick en bit över ribban.

Med fem minuter kvar säkrade Perparim Beqaj de tre poängen när han vek in 2-0 från distans.