Dubbla straffräddningar när AFC tog första trean

18-årige Wille Jakobsson räddade två straffar när han hjälpte sitt AFC Eskilstuna att vända underläge till seger mot Jönköpings Södra. Årets första pinnar för AFC.

AFC Eskilstuna – Jönköpings Södra
Se höjdpunkterna från matchen.

Hemmalaget inledde starkast och skapade ett par farligheter, men när det första målet kom var det J-Södra som gjorde det. Moustafa Zeidan fick bollen en bra bit utanför straffområdet, lade den tillrätta för sin vänsterfot och klippte till. Bollen skruvade sig från AFC:s burväktare och satt perfekt i målets vänstra hörn.

Efter 25 minuter kom hemmalagets kvittering. Ett fint inspel från höger stöttes i mål av Samuel Nnamani. Men det oavgjorda resultatet stod sig bara fem minuter innan gästerna tog ledningen igen. En frispark från långt avstånd dalade hela vägen in i mål.

Strax innan paus fick gästerna en bra chans att uttöka sin ledning, men Wille Jakobsson gjorde en fin räddning på Dzenis Kozicas straff. Efter en timma fick J-Södra en ny chans från elva meter, men även den här gången stod Jakobsson i vägen.

Istället för 3-1 kom kvitteringen för AFC Eskilstuna. Efter 66 minuter stötte Francis Jno-Baptiste in 2-2 efter svagt försvarsspel hos gästerna.

Och med sju minuter kvar kom kallduschen för J-Södra. EN snabb kontring från AFC avslutades av Govand Haidar som enkelt rullade in sitt första mål i klubben oav avgjorde matchen.

Akropolis IF – Trelleborgs FF

Gästernas Fritiof Björkén inledde målskyttet när han försökte växelspela sig in i banan. In i banan kom han och med sin vänsterfot klippte han in 1-0 i det första hörnet.

Fem minuter in i den andra havleken tog sig Björkén in i banan igen. Den här gången fick han en sämre träff, men via både stolpe och målvakt letade sig bollen in för 2-0 till Trelleborg.

Akropolis tryckte på framåt för en reducering och till slut kom den. Efter ett inlägg från vänster cykelsparkade Nikola Vasic elegant in 1-2. I den 89:e minuten kom också kvitteringen när Mauricio Albornoz nickade in 2-2.

Degerfors IF – Umeå FC

Degerfors dominerade stort i den första halvleken, men det dröjde till den 40:e minuten innan man fick hål på Viktor Frodig. Just Frodig fällde en anfallande hemmaspelare och hemvändande Johan Bertilsson satte den efterföljande straffen.

Det blev matchens enda mål och Degerfors är i nuläget i topp av Superettantabellen.