Efterlängtad ÖFK-seger

Efter 13 raka matcher utan seger fick tabelljumbon Östersund äntligen fira tre poäng. Serieledande HBK vände underläge och plockade tre nya pinnar i toppen.

Östersunds FK – Landskrona BoIS 3-1
ÖFK har haft en oerhört tung start på Superettan 2022 och efter 17 omgångar stod man på nio inspelade poäng och låg sist i tabellen. Sist ligger laget fortfarande, men segern innebär att man närmar sig lagen ovanför.

Chovanie Amatkaryo gav laget ledningen i den första halvleken och i den andra halvlekens inledning fick man hjälp av en BoIS-spelare som satte bollen i eget mål. Ousmane Diawara reducerade och väckte hopp för gästerna, men i slutminuterna fixade Sebastian Karlsson Grach trean för hemmalaget och säkrade tre oerhört viktiga poäng.

Halmstads BK – Dalkurd FF 3-1
Serieledande Halmstad har gått otroligt starkt i Superettan och har två spelare nominerade till priset som Månadens Spelare. En av dem, Joseph Baffo, fick chansen från straffpunkten i början av matchen, men missade. Istället tog gästerna ledningen genom Arash Motaragheb.

Den andre HBK:aren som är nominerad är Alexander Johansson och det var han som fixade kvitteringen fem minuter in i den andra halvleken. Mikael Boman byttes in med kvarten kvar och fem minuter senare gjorde han 2-1. På tilläggstid fastställde sedan Emil Tot Wikström slutresultatet till 3-1.