Falkenberg derbyvinnare efter Östlinds mål

Falkenbergs FF går upp i serieledning efter att ha inkasserat tre poäng i Hallandsderbyt mot Halmstads BK. Robin Östlind gjorde matchens enda mål för hemmalaget i den andra halvleken.

Falkenbergs FF studsade tillbaka direkt efter förlusten mot IK Frej Täby i den förra omgången. Under fredagskvällen såg Robin Östlinds mål till att FFF besegrade Halmstads BK med 1-0.

Årsbästanoteringen 4322 åskådare hade tagit sig till Falcon Alkoholfri Arena och fick se Malkolm Nilsson rädda och tippa Anton Wedes farliga frispark till hörna efter tolv minuters spel.

Hemmalaget hade överlag den större delen av de farliga chanserna i matchen, och strax innan halvtid fick centeranfallaren Erik Pärsson ett fritt läge framför mål, men direktskottet på ett högerinlägg gick rakt på Nilsson i gästernas mål.

Alexander Berntsson hade ett av HBK:s bästa avslut i den 57:e minuten då han nickade en hörna vid den främre stolpen, men Hampus Nilsson i hemmakassen fick upp en hand och räddade till en ny, resultatlöst hörna.

I den 66:e minuten föll sedan matchens enda mål. Ett högerinlägg styrdes via en Halmstad-försvarare till Robin Östlind som halkade i sitt avslutsögonblick men lyckades ändå få in bollen i bortre hörnet fram till 1-0.

Både Falkenberg och Halmstad hade sedan väldigt bra lägen i vardera straffområde, men där den sista passningen inte var tillräckligt skarp för att kunna ge något avslutstillfälle.

Falkenbergs 1-0-seger gör att man går upp i serieledning på samma poäng som Helsingborgs IF, som har chans att ta tillbaka ledningen senare i omgången då man möter Landskrona BoIS i ett Skånederby på Olympia.