Femte raka för Västerås SK

Västerås SK skuggar Utsiktens BK i tabelltoppen efter ny seger på måndagen. Samtidigt kunde Trelleborgs FF vända och vinna på Olympia.

GAIS – Västerås SK: 0–2
På Gamla Ullevi tog GAIS under måndagskvällen emot ett formstarkt Västerås SK. Laget hade plockat fyra raka segrar i Superettan, och det skulle också bli en femte. Det såg Simon Gefvert och Jabir Abdihakim Ali till via mål i slutet av den första halvleken respektive i början av den andra. De två målen, och de tre poängen, gör att laget nu endast har två poäng upp till Utsiktens BK som toppar tabellen.

Helsingborgs IF – Trelleborgs FF: 1–3
På Olympia satte Amar Muhsin säkert dit 1–0 från straffpunkten efter 23 minuters spel. Målet betydde ledning för Helsingborgs IF i måndagens möte med Trelleborgs FF. Ledningen tog man med sig in i pausvilan, men i den andra halvleken skulle gästerna visa sig vara numret för stort. Tre raka mål, ett från Mattias Andersson och två från Henry Offia, gav bortalaget samtliga tre poäng i Skånederbyt.