Fjärde raka för Sundsvall

29 september, 2021 kl 21:22 Publiken var tillbaka på Superettanarenorna och de fick bland annat se ett sprakande Göteborgsderby och ett GIF Sundsvall som tog sin fjärde raka seger.

GAIS – Örgryte IS 2-1
Närmare 8.000 åskådare kom till Gamla Ullevi och fick se en sprakande föreställning i det göteborgska regnet. Örgryte tog ledningen från straffpunkten redan efter en kvart när lagets skyttekung, Ajdin Zeljkovic, var stensäker.

Men i den 77:e minuten förändrades allt. GAIS bytte in Ricky Yarsuvat och minuten senare kvitterade anfallaren. Och om det inte vore nog med den succén så satte Yarsuvat också segermålet i den 89:e minuten, till de grönsvarta supportrarnas stora glädje.

GIF Sundsvall – Trelleborgs FF 2-0
Linus Hallenius fina form håller i sig och mot TFF satte han ledningsmålet efter 14 minuter. Erik Andersson satte tvåan med kvarten kvar och säkrade Giffarnas fjärde raka seger. Laget är nu trea i tabellen, på samma poäng som tvåan Helsingborg, men med en match mindre spelad.

Norrby IF – Helsingborgs IF 2-2
Norrby fortsätter gå segerlösa trots att läget idag var utomordentligt för tre poäng. Hemmalaget tog ledningen efter en halvtimme, men med tio minuter kvar kvitterade HIF. När Bubacarr Jobe sedan satte 2-1 till boråsarna trodde nog de flesta att segern var säkrad. Men Rasmus Jönsson ville annat och fixade en poäng till skåningarna med sitt 2-2–mål på tilläggstid.

Falkenbergs FF – Landskrona BoIS 2-1
Tre oerhört viktiga poäng inkasserades när FFF besegrade Landskrona i ett regnigt Falkenberg. Anton Wede satte ledningsmålet i den första halvleken och bara ett par minuter in i andra gjorde Oliver Hintsa 2-0. Linus Olsson reducerade, men närmre än så kom inte BoIS. Tre poäng till FFF som, åtminstone tillfälligt lämnar jumboplatsen och kliver upp på kvalplats.

Akropolis IF – Jönköpings Södra 1-1
J-Södra hade chansen att närma sig topplagen, men fick bara med sig en pinne från mötet med Akropolis på Grimsta. En viktig pinne för AIF som ligger strax ovanför de negativa kvalplatserna.

FOTO: Bildbyrån

Blytung stopptidsseger för Brage

17 okt 2021
IK Brage klättrar rejält i tabellen efter söndagens bortaseger mot toppaspirerande Norrby IF.

IFK Värnamo fortsätter vinna

16 okt 2021
Nykomlingen IFK Värnamo plockade en ny trea borta mot GAIS och toppar tabellen med fem omgångar kvar att spela.

Linus Hallenius är Månadens Spelare igen

15 okt 2021
GIF Sundsvalls anfallare Linus Hallenius plockar hem Månadens Spelare i september, vilket gör att han vinner utmärkelsen för andra månaden i rad. – Min form har varit precis som lagets. Vi har varit starka, då är det lättare att skina individuellt, säger Hallenius.

Henrik Åhnstrand är Månadens Tränare

15 okt 2021
GIF Sundsvall har gått som tåget i Superettan, vann fyra av fem matcher i september och är med i toppstriden på allvar. För lagets fina prestation belönas Henrik Åhnstrand med priset som Månadens Tränare.

Delad pott mellan J-Södra och Giffarna

14 okt 2021
GIF Sundsvall skaffar sig luft ned till tredjeplatsen efter 1–1 borta mot Jönköpings Södra under torsdagskvällen.

Simon Johansson tremålshjälte för VSK

5 okt 2021
I jakten på nytt kontrakt plockade Västerås SK tre viktiga poäng hemma mot GAIS. Samtidigt kryssade Trelleborgs FF och Landskrona BoIS i ett hett Skånederby.

Nominerade till Månadens Spelare och Tränare i september

5 okt 2021
Tre formstarka målskyttar tävlar om priset som Månadens Spelare i Superettan. Samtidigt hittas de nominerade till Månadens Tränare hos GIF Sundsvall, Östers IF och IFK Värnamo.

Delad pott mellan botten och toppen

4 okt 2021
Måndagskvällens matcher i Superettan gav en poäng var för Vasalunds IF, IFK Värnamo, IK Brage och Östers IF.

Akropolis drog längsta strået mot AFC

3 okt 2021
Akropolis IF tar tre viktiga poäng i streckstriden efter att Cesar Weilid avgjort söndagens hemmamöte med AFC Eskilstuna.

IFK Värnamo utökar serieledningen

30 sep 2021
Serieledande IFK Värnamo har sex poäng ned till närmsta lag i tabellen efter torsdagskvällens 3–2-seger hemma mot Västerås SK.

Fjärde raka för Sundsvall

29 sep 2021
Publiken var tillbaka på Superettanarenorna och de fick bland annat se ett sprakande Göteborgsderby och ett GIF Sundsvall som tog sin fjärde raka seger.

Förebyggande arbete för framtida publikmatcher

29 sep 2021
Elitfotbollen gör sig redo att öppna upp läktarna på nytt. Parallellt med det läggs ett visst fokus på det förebyggande arbetet att freda samhället mot framtida virus. – Vi har sedan i somras ett samarbete med Pandemifonden som främjar kunskap och forskning och som förhoppningsvis bidrar till att vi aldrig hamnar i den här situationen igen, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.