Fjärde raka Norrby-segern efter övertidsmål

Norrby IF tappade 2-0-ledning till 2-2 hemma mot Halmstads BK, men i den 93:e minuten slog Alen Krasnici in matchavgörande 3-2 efter en snabb omställning.

Norrby IF ångar på i Superettan. I söndagens sena match tog man fjärde raka segern då Halmstads BK besegrades med 3-2.

Men det hela skedde inte utan dramatik på Borås Arena. Norrby gick förvisso upp i en 2-0-ledning efter läckra avslut av först Pontus Almqvist och sedan Adam Eriksson i slutet av den första halvleken.

Halmstad kom tillbaka i matchen efter dryga timmens spel då Gabriel Gudmundsson på egen hand dribblade sig in i straffområdet och vek in reduceringen till 2-1 i den 67:e minuten.

När Thomas Boakye sedan sköt ett skott som styrdes till Kosuke Kinoshita kunde den japanske anfallaren skicka in 2-2 från nära håll med tio minuter kvar att spela.

HBK kände vittringen av tre poäng och pressade på för ett segermål, och man var även ytterst nära att få in bollen två gånger om när Boakye och Gudmundsson högg på lösa bollar från nära håll i den 87:e minuten, men båda gångerna lyckades Norrby rädda på mållinjen.

Istället skulle hemmalaget få sista ordet. I den 93:e minuten drev Richard Yarsuvat upp en kontring och i friläge passade han osjälviskt fram Alen Krasnici som efter en jättelöpning enkelt kunde slå in 3-2 i öppen kasse.

Norrby har nu fyra raka segrar och parkerar på nionde plats i tabellen. Tabellfyran Halmstad får däremot sätta sitt hopp till att AFC Eskilstuna misslyckas med att ta poäng borta mot IFK Värnamo imorgon för att man inte ska tappa mark i kampen om tredjeplatsen.