GAIS går upp

GAIS är klara för uppflyttning till Allsvenskan efter att ha besegrat Jönköpings Södra med 2–0 under söndagen. Senare under eftermiddagen hämtade Skövde AIK upp till 2–2 mot Trelleborgs FF, medan GIF Sundsvall säkrade fortsatt spel i Superettan med ett 1–1-resultat mot AFC Eskilstuna.

Jönköpings Södra – GAIS: 0–2
Succésäsongen är komplett för nykomlingen GAIS. Efter att ha bortabesegrat J-Södra under söndagen har laget säkrat andraplatsen i tabellen, och därmed bokat en plats upp i Allsvenskan till nästa säsong. Redan i den femte minuten kom öppningsmålet på Stadsparksvallen idag, och sedan stängde Grönsvart till. Säsongens 13:e hållna nolla klarades av, samtidigt som assistkungen Gustav Lundgren satte spiken i kistan genom att banka in 2–0 i bortre krysset med ett tungt vänsterskott i 100:e minuten.

Trelleborgs FF – Skövde AIK: 2–2
Trelleborgs FF gick mot en 2–0-seger hemma mot Skövde AIK efter att Haris Brkic gett TFF ledningen med en välslagen frispark och Henry Offia ökat på med ett sent kontringsmål. Men två mål på stopptid räddade en pinne för SAIK idag. Yusuf Abdulazeez satte reduceringen på en retur, och i den 94:e minuten nickade Gustav Broman in kvitteringen efter en hörna.

GIF Sundsvall – AFC Eskilstuna: 1–1
En poäng räckte för GIF Sundsvall för att hänga kvar i Superettan, och en poäng var vad man fixade hemma mot AFC Eskilstuna. Men det kunde ha varit tre. Pontus Engblom tog sin egen retur och gav Giffarna ledningen i den 20:e minuten, men strax efter pausvilan var AFC ikapp då Oskar Lindgren stötte in kvitteringen i öppet läge. För Eskilstunas del innebär en poäng att man ligger kvar på nedflyttningsplats inför den sista omgången.