GAIS knappar in i toppen efter trepoängare

På måndagskvällen tog GAIS tre poäng mot Skövde samtidigt som AFC Eskilstuna vann mot Gefle och Giffarna mot J-Södra.

GAIS – Skövde AIK: 3-1

Efter en tuff vårsäsong har Skövde hittat bättre form under hösten och kom till måndagens möte med två raka vinster i ryggen, men det var GAIS som skulle vara strået vassare och ta sin femte raka seger. Första halvlek höll GAIS i taktpinnen och drev på ett högt tempo och det gav utdelning. Tre mål innan halvtidsvilan hann hemmalaget med. Bakom dem stod Axel Henriksson, Alexander Ahl Holmström samt Mervan Celik. Andra halvlek drogs tempot ner och Skövde jagade en reducering. I den 83:e minuten kom också ett reduceringsmål genom Marc Ante Tokich, men tiden var för knapp för att skapa något mer. Med poängtapp från både Utsikten och Västerås i helgens matcher tog GAIS chansen att knappa in på topplagen medan Skövde ligger kvar på jumboplatsen.

AFC Eskilstuna – Gefle IF: 2-1

Efter tre raka segrar skulle det ta stopp för Gefle ikväll när man åkte till Tunavallen för att ta sig an tabelltolvan Eskilstuna. Efter knappt en halvtimme spelad av första halvlek Eskilstuna tog ledningen genom Mattis Adolfsson. Trots flera fina anfall och en del chanser stod sig ställningen till halvtid. Andra halvlek började och AFC fortsatte trycka på. Mål nummer två kom i den 52:a minuten genom Armin Culum. Gefle fortsatte jaga en reducering och forcerade framåt. Målet kom i den 68:e minuten genom Nils Eriksson men närmare än så kom man inte.

GIF Sundsvall – Jönköpings Södra: 3-2

Inför matchen var det fem poäng som skilde de två lagen men sex placeringar och i en tight bottenstrid spelades det om viktiga poäng. Det var en svängig match som pendlade mellan de två lagen. Giffarna, som firade 120 år som förening i veckan som gick, gjorde matchens första mål genom Paya Pichkah men gick ändå till halvtidsvila i underläge med 2-1. Då hade Sadmir Zekovic och Taylor Silverholt gjort varsitt mål för J-Södra. Men i andra halvlek fick Giffarna en skjuts av energi när Pontus Engblom kvitterade i minut 58. Kampen fortsatte i andra halvlek där spelet svajade fram och tillbaka med det var tillslut Giffarna och Alexander Blomqvist som skulle göra matchens sista mål. Därmed tog Giffarna sin första vinsten sedan slutet av maj och tre blytunga poäng i bottenkampen.