GAIS körde över Trelleborg på bortaplan

GAIS befäster andraplatsen i tabellen med en 6–0-seger borta mot Trelleborgs FF.

Trelleborgs FF – GAIS: 0–6
GAIS befäster andraplatsen i tabellen med en storseger borta mot Trelleborgs FF. Axel Norén satte 1–0 för gästerna på hörna i den 25:e minuten, och sedan rullade det på. Julius Lindberg slog in en straff fem minuter senare, och ytterligare ett par minuter efter det satte Axel Henriksson 3–0 på en retur. Henriksson satte sitt andra för dagen tio minuter in i den andra halvleken, och i den 66:e minuten rullade Jonas Lindberg in 5–0 i friläge. Chovanie Amatkarijo blev sista målskytten för dagen då han tryckte upp 6–0 i nättaket efter August Wängbergs inspel.

AFC Eskilstuna – Landskrona BoIS: 0–1
AFC Eskilstuna befinner sig i botten av tabellen och jagade viktiga poäng hemma mot Landskrona BoIS. Båda lagen såg utt att få med sig en pinne var, men i den 92:a minuten skickade Robin Dzabic in 1–0 för BoIS från nära håll, och Landskrona reser hem med samtliga tre poäng.

GIF Sundsvall – IK Brage: 1–2
GIF Sundsvall är ett annat lag som jagar poäng på kvalplats, och hemma mot IK Brage tog man ledningen genom Paya Pichkah i mitten av den första halvleken. I den 39:e minuten fick Giffarna ett gyllene läge att öka på ledningen, men Pontus Engblom skickade sin straffspark över ribban. Istället skulle Brage rycka upp sig efter pausvilan. Ieltsin Camoes prickade vänstra krysset med en nick på hörna i den 52:a minuten, och tio minuter senare var vändningen fullbordad då Alexander Zetterström nickade in 2–1, även det på hörna. Båda lagen hade flera kvalificerade målchanser i matchen, men det stannade vid 2–1 för IKB.

Örgryte IS – Utsiktens BK: 2–2
Örgryte IS gick mot tre viktiga poäng i bottenstriden hemma mot topplaget Utsiktens BK efter att Edi Sylisufaj och Jonathan Azulay skickat upp laget i en 2–0-ledning. Men Utsikten skulle komma tillbaka i derbyt. Edin Hamidovic brunkade in reduceringen i den 66:e minuten, och bara ett par minuter senare styrde Paulo Marcelo in kvitteringen med skallen. Den delade poängen gör att ÖIS lämnar direkt nedflyttningsplats och går upp på kvalplats, på samma poäng som AFC Eskilstuna. Utsikten ligger kvar på tredje plats, tre poäng upp till GAIS och tre poäng ned till Östers IF.