GAIS ny tabelltvåa efter seger i toppmötet

GAIS tar över andraplatsen i Superettan efter att Julius Lindberg gjort enda målet i toppmötet med Östers IF.

GAIS – Östers IF: 1–0
GAIS utnyttjade Utsiktens BK:s poängtapp tidigare i omgång 25 till att gå om dem i tabellen. På Gamla Ullevi blev Julius Lindgren stor matchvinnare för Grönsvart då han prickade in enda målet mot Östers IF. GAIS tar därmed över andraplatsen i tabellen.

Helsingborgs IF – Örebro SK: 4–1
Lucas Lima styrde in 1–0 för Helsingborgs IF redan i den tredje minuten hemma mot Örebro SK, men det var runt halvtidspausen som det verkligen hände grejer. Erik Ring satte 2–0 i den 45:e minuten. I den 49:e ökade Wilhelm Loeper på till 3–0 och bara minuten senare kunde Ring sätta sitt andra för dagen fram till 4–0. Valgeir Valgeirsson reducerade för ÖSK efter en hörna med en halvtimme kvar, men det blev inte mer än ett tröstmål.

Gefle IF – Örgryte IS: 0–1
Örgryte IS tog tre viktiga poäng på Gavlevallen under tisdagskvällen. Daniel Paulson satte matchens enda mål i Gävle efter att ÖIS snickrat ihop ett fint anfall runt hemmalagets straffområde i den 55:e minuten. Örgryte står kvar på nedflyttningsplats men har nu bara en pinne upp till AFC Eskilstuna på kvalplats.

Landskrona BoIS – GIF Sundsvall: 2–2
Landskrona dominerade bollinnehavet hemma mot GIF Sundsvall och fick även utdelning i målprotokollet då Ousmane Diawara nickade in 1–0 i den 27:e minuten. Frederik Ihler ökade på till 2–0 i inledningen av den andra halvleken, men sedan reste sig Giffarna. Oliver Stojanovic Fredin nickade in 2–1 på en hörna och Linus Hallenius fixade kvitteringen i den 81:a minuten.