GAIS och Landskrona vann i premiären

GAIS bortabesegrade Falkenbergs FF samtidigt som Landskrona BoIS vann nykomlingsmötet med IFK Värnamo när Superettan 2021 sparkade igång under lördagseftermiddagen.

Falkenbergs FF – GAIS: 0–1
Nyförvärvet Daniel Sterner har imponerat för GAIS på försäsongen, och i premiären frälste han Grönsvart borta mot Falkenbergs FF. Sterner nickade in matchens enda mål på frispark i den 50:e minuten, vilket räckte för att gästerna skulle inleda den nya säsongen med en trepoängare.

Landskrona BoIS – IFK Värnamo: 2–0
Nykomlingsmötet på Landskrona IP slutade med hemmaseger, efter att BoIS nätat i båda halvlekarna. Filip Ottosson blev årets första målskytt i Superettan då hans långskott hittade nätet i den 24:e minuten. Efter pausvilan kunde hemmalaget utöka till 2–0 tack vare ett självmål från IFK på hörna.