GAIS starkast i derbyt

GAIS besegrade Örgryte IS med 4–1 i torsdagskvällens derby. Samtidigt kunde även Örebro SK och Trelleborgs FF inkassera tre poäng.

Örgryte IS – GAIS: 1–4
Gamla Ullevi bjöd på Göteborgsderby under torsdagskvällen – framför storpublik. Örgryte IS, som jagar nytt kontrakt, mot ett GAIS som allt mer blandat sig in i kampen om en uppflyttningsplats. Skillnaden i tabellen skulle också visa sig under matchen. Bortalaget tog ledningen i den 19:e minuten genom Robin Frej, och tio minuter innan pausvilan dubblade Mervan Celik den ledningen. Örgryte och Edi Sylisufaj kunde visserligen reducera i inledningen av den andra halvleken, men Axel Henriksson kunde replikera i minut 65 till 1–3. Matchens sista mål stod Julius Lindberg under tilläggstiden.

Örebro SK – Utsiktens BK: 5–1
Hemma på Behrn Arena smällde Örebro SK till med ett rejält målkalas när andraplacerade Utsiktens BK var på besök. Victor Backman inledde målskyttet redan i den tredje minuten – och några minuter senare utökade Kalle Holmberg från straffpunkten. Victor Backman tog sedan åter vid målskyttet och 3–0 var ett faktum efter drygt 20 minuters spel. I den andra halvleken såg var sitt mål från Valgeir Valgeirsson och Jake Larsson till att hemmalaget ledde med fem mål. Utsiktens BK fick till en reducering via Linus Carlstrand och matchen slutade 5–1.

GIF Sundsvall – Gefle IF: 2–2
Gefle IF drabbades av en utvisning på Constantino Capotondi efter halvtimmens spel. Efter att den första halvleken slutat mållöst kunde GIF Sundsvall i början av den andra halvleken ta ledningen genom Pontus Engblom. När Erik Andersson satte dit 2–0 från straffpunkten trodde nog de flesta att det var klart. Men i det absoluta slutskedet kunde gästerna ta sig ikapp. Reducering från Oscar Lundin i minut 89 innan Oskar Karlsson kvitterade i den andra tilläggsminuten.

Trelleborgs FF – Jönköpings Södra: 2–1
På Vångavallen såg mötet mellan Trelleborgs FF och Jönköpings Södra ut att sluta oavgjort, 1–1. Det efter att Taylor Silverholt gett gästerna ledningen redan efter elva minuters spel och där Nicolas Mortensen kvitterat 13 minuter senare. Men i den 90:e minuten blev Liam Olausson stor hjälte med ett 2–1-mål.