GAIS tar tre poäng borta mot Brage

I Lördagens första möte var det GAIS som bärgade hem tre poäng på bortaplan.

IK Brage – GAIS: 0-4

Lördagens första match ägde rum i Dalarna där tabelltian IK Brage tog emot tabellfyran GAIS. Matchen startade intensivt med ett övertag för gästerna och det var också de som fick utdelning först. Redan i den nionde minuten tog göteborgarna ledningen genom Alexander Ahl Holmström. Därefter spelade sig Brage in i matchen något men GAIS höll greppet om spelat och lyckades utöka sin ledning genom Axel Henriksson innan det var dags för halvtidsvila. Andra halvlek fortsatte i GAIS tecken då både Mervan Celik och Julius Lindberg lyckades skriva in sig i målprotokollet innan slutsignalen gick. Det innebär att GAIS krokar sig fast i kampen om kvalplatsen.

Utsiktens BK – Landskrona BoIS: 5-1

Utsikten visade idagens möte mot Landskrona att man inte tänker släppa taget om förstaplatsen i ligan just nu. Redan i den sjätte minuten gjorde Utsikten matchens första mål genom Fredrik Martinsson. Kvitteringen kom visserligen inte allt för långt därefter – i minut nummer 19 från Emil Lindman. Men efter två snabba mål kvarten senare, signerat William Milovanovic och Erik Jonasson Westermark har gästerna svårt att komma i kapp. Andra halvlek är också den Utsiktens. Två ytterligare mål skrev slutresultatet till 5-1 och Utsikten har nu hela 12 poäng ner till kvalstrecket.

Östers IF – Gefle IF: 1-2

På Visma Arena spelade Öster för att hålla kvar taget om kvalplatsen uppåt men det blev tabellsjuan Gefle som bärgade hem samtliga tre poäng efter en dramatisk match. Länge, ända fram till att endast 5 minuter av ordinarie tid kvarstod, såg den ut att sluta helt mållöst, men så blev inte fallet. I den 85:e minuten var det Martin Rauschenberg Brorsen som gjorde matchens första mål och gav Gefle ledningen. På övertid stegade sedan Adam Bergmark Wiberg fram och dunkade in en frispark och hemmalaget jublade. Men inte heller där slutade det. Innan domaren blåste av matchen hann Gefles Kevin Persson hitta nät och därmed blandar sig Gefle in i den övre delen av tabellen.

Östersunds FK – AFC Eskilstuna: 1-1

På Jämtkraft Arena tog ÖFK emot AFC Eskilstuna i en jämn kamp. Matchens första mål kom från Malcolm Stolt och gav hemmalaget ledningen i den 35:e minuten och det var också 1-0 som var halvtidsresultatet. I andra halvlek kom ett mer bestämt AFC ut på plan. I den 67:e minuten kom utdelningen då Anton Ekeroth hittade nätet. Båda lagen producerade ett par fina anfall därefter men några fler mål blev det aldrig och det blev delad pott mellan de två lagen.