GIF Sundsvall säkrar uppflyttning

GIF Sundsvall tog den poäng som behövdes hemma mot Östers IF för att säkra andraplatsen och uppflyttning till Allsvenskan.

GIF Sundsvall – Östers IF: 1–1
Kryss räckte för att GIF Sundsvall skulle säkra andraplatsen och avancemang till Allsvenskan – och kryss var vad man ordnade på NP3 Arena. Gästande Öster tog förvisso ledningen genom Nicolas Mortensen, men Erik Anderssons kvitteringsmål i den 38:e minuten, och John Stenbergs utvisning för gästerna i den 67:e minuten, gjorde att Giffarna kunde ta den poäng som krävdes idag.

Örgryte IS – Helsingborgs IF: 1–1
Helsingborg hade ett ypperligt läge att särka kvalplatsen på egen hand idag, men trots att Anthony van den Hurk gav laget ledningen redan efter en minuts spel på Gamla Ullevi så lyckades man inte kamma hem en trepoängare. Istället kom en ÖIS-kvittering i slutet av matchen – och nu kan kampen om kvalplatsen leva in i sista omgången.

IK Brage – IFK Värnamo: 3–1
Brage tog tre tunga poäng i streckstriden under lördagen då man hemmabesegrade redan klara seriesegrarna IFK Värnamo med 3–1. Hemmalaget rivstartade och hade en 3–0-ledning redan efter 26 minuters spel tack vare två mål av Joakim Persson och ett av specielle målskytten Leonard Pllana. Charlie Videhalls reducering i den 63:e minuten gav visst darr på ribban, men inte mer än så.

Norrby IF – Falkenbergs FF: 1–0
Norrbys drömmar om att nå tredjeplatsen lever. Dijan Vukojevic rullade in sitt 14:e mål för säsongen då han gav hemmalaget ledningeni den 19:e minuten på Borås Arena. Gästerna hade behövt en trepoängare för att närma sig de negativa kvalplatserna, men resultatet innebär att Falkenberg är klara för nedflyttning till Ettan med en omgång kvar att spela.

Landskrona BoIS – Vasalunds IF: 3–1
Även Vasalund är ur Superettan efter att Landskrona avgått med segern hemma i Skåne. Filip Olsson drog in ett av säsongens mest spektakulära mål med en distinkt volley från distans efter en halvtimmes spel på Landskrona IP, och i den andra halvleken ökade Linus Olsson på med två mål fram till 3–0. Gästernas unge inhoppare Gabriel Ersoy putsade siffrorna i slutminuterna, men Vasalund får ta nya tag i Ettan nästa år.

Västerås SK – Trelleborgs FF: 1–1
Både VSK och TFF jagade viktiga trepoängare i olika ändar av tabellen på Iver Arena. Gästerna tog ledningen efter en kvart då Henry Offia stötte in 1–0. Med en kvart kvar att spela i andra halvlek kom sedan kvitteringen då Dusan Jajic placerade in 1–1. Resultatet innebär att Trelleborg inte längre kan nå tredjeplatsen som ger kval till Allsvenskan. För Västerås SK:s del är man fortfarande i högsta grad indragna i streckstriden inför den avslutande omgången.