Nyheter

Chevron
Gustav Ludwigson är Månadens spelare i Superettan

Gustav Ludwigson är Månadens spelare i Superettan

Örgryte IS Gustav Ludwigson är Månadens spelare i Superettan för juni och juli och
kan därmed titulera sig ”Sommarens spelare” i serien.

I Superettan tilldelas delas utmärkelsen ut för två månader på grund av att sommaruppehållet delade upp månaderna. Där vinner Örgryte IS Gustav Ludwigson utmärkelsen, och han kan därför benämnas ”Sommarens spelare” i Superettan.

Totalt spelade ÖIS ihop 17 poäng under sommaren och ”Gurra” stod där för tre mål och två assist och bland annat avgjorde han derbyt mot GAIS. Ludwigsons ÖIS ligger just nu fyra i Superettan.

Gustav Ludwigson får som vinnare 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb.

– Det här priset går till oss som lag. Vi har gått en längre period där vi har hållit tätt bakåt och inte förlorat några matcher nu under sommaren. Det hjälper alla att prestera på plan och det här är ett resultat av det. Så tack så mycket säger jag till mina lagkamrater, tränare, supportrar och de som röstade fram mig som månadens spelare. Tack, säger Gustav Ludwigson till Örgrytes hemsida..

ludwigson ms juni
Foto: Johan Velagic

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Juryn:
Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Filip Brodd (Svenska Spel), Daniel Kristiansson (TV4), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP) och Göran Bolin (Aftonbladet).

Tidigare vinnare 2019:
April: Astrit Seljmani, Varbergs BoIS
Maj: Jacob Bergström, Mjällby AIF

FOTO: Bildbyrån