Halmstad starkast i målrikt Hallandsderby

Halmstads BK vann derbyt mot Varbergs BoIS med 3–2. Med samma siffror segrade även Dalkurd FF över Trelleborgs FF under söndagseftermiddagen. Under kvällen vann sedan Östers IF med 2–1 mot Västerås SK.

Rasmus Wiedesheim-Paul går upp i ensam skytteligaledning på 15 mål efter att han gjort två nya kassar för Halmstads BK i derbysegern mot Varbergs BoIS.

1–0 satte han i fritt läge i straffområdet efter Thomas Boakyes förarbete på högerkanten. 2–0 kom sedan på straff på stopptid i första halvlek. Men direkt i inledningen av den andra svarade gästerna, då Adam Fofana gav nerv till matchen med sitt 2–1-mål.

Dusan Djuric återupprättade HBK:s tvåmålsledning med ett elegant långskott i den 51:a minuten, men Nahom Netabays reducering från straffpunkten gjorde att  kampen om poängen levde ända in i kaklet. Halmstad kunde dock hålla undan och ta hem segern på Örjans Vall.

3–2 blev även segersiffrorna för Dalkurd FF, som dock hamnade i underläge hemma mot Trelleborgs FF då Salif Camara Jönsson dunkade in 1–0 för gästerna efter Erik Andersson framspelning.

Formstarke Ahmed Awad kvitterade strax innan pausvilan, och i den andra halvleken var Besard Sabovic kylig i straffområdet då han placerade in 2–1 för DFF efter en timmes spel.

Trelleborg kämpade sig tillbaka till en 2–2-kvittering genom Dennis Antwi, men hemmalagets Dillan Ismail skulle få sista ordet i matchen då han satte matchavgörande 3–2 efter hörna i den 88:e minuten.

vsk-oster-1

I dagens sena match tog Östers IF sin andra raka trepoängare då man gästade Västerås SK. Efter 0–0 i halvtid kunde Mattias Pavic trycka in 1–0 för gästerna i den andra halvleken. VSK ökade pressen och kvitterade till slut när Jonas Hellgren hoppade högst och knoppade in 1–1 i den 84:e minuten.

Men Öster skulle gå segrande på Solid Park Arena idag efter att David Johannesson med en akrobatisk volley dundrat in 2–1 på stopptid. Öster är fortfarande under kvalstrecket, men har nu bara två poäng upp till säker mark.