Hattrick från Jobe frälste ÖIS

Med ett äkta hattrick i den första halvleken såg Bubacarr Jobe till att Örgryte plockade tre pinnar hemma på Gamla Ullevi. Samtidigt plockade Halmstads BK full pott hemma mot Västerås SK.

Örgryte IS – Östers IF 4-1
Se höjdpunkter.

Hemmalagets Bubacarr Jobe hade stor show i den första halvleken och bjöd på ett äkta hattrick. 16 minuter in i matchen nickade han in ledningsmålet efter en högerhörna. Kvarten senare kom ett nytt inspel från höger och återigen var anfallarens panna sist på bollen innan den hamnade i nät. Med två minuter kvar till pausvila spelade Ailton in bollen från vänster. Jobe stötte fram och tryckte in sitt tredje mål för kvällen.

Östers Simon Alexandersson reducerade med en kvart kvar av matchen, men Mostapha El Kabir tryckte in ÖIS-fyran bara ett par minuter senare och fastställde slutresultatet.

Halmstads BK – Västerås SK 2-1

Mikael Boman går som tåget för allsvenskt jagande HBK och det var han som inledde målskyttet på Örjans Vall i kväll. Med åtta minuter kvar av den första halvleken nickade Sadit Karim ner bollen framför fötterna på Boman som klippte in ledningsmålet.

Tio minuter in i den andra halvleken kvitterade Viktor Prodell, men Sadit Karim gjorde 2-1 minuten senare. VSK pressade på men lyckades inte hitta en ny kvittering. Tre nya poäng för Halmstad som fortsätter gå starkt i toppen.