Helsingborg vände underläge på bortaplan

Helsingborgs IF vände underläge till vinst efter två mål vardera av Adam Kaied och Anthony van den Hurk. Samtidigt vann Landskrona och hakar på i toppen.

Falkenbergs FF – Helsingborgs IF 1-4
Falkenberg satte press på Helsingborg från start och i åttonde minuten kom också 1-0 av Adam Bergmark Wiberg. Man lyckades dock inte hålla undan och Helsingborg kvitterade strax innan halvtidsvilan genom Adam Kaied för att sedan ta över ledningen genom Anthony van den Hurk, som nickar in sitt 13:e mål för säsongen. Innan full tid lyckas såväl Kaied som van den Hurk bli tvåmålsskyttar. Med dagens match bryter HIF sin svit av tre raka bortamatcher utan seger och behåller tredjeplatsen i tabellen.

Landskrona BoIS – Jönköpings Södra 2-0
Landskrona hakar på i striden om topplaceringarna efter kvällens vinst mot Jönköpings Södra. Med mål av Kevin Jensen i första halvlek och Linus Olsson i den andra säkrar man tre poäng vilket innebär att man endast är en poäng efter trean Helsingborg. J-Södra gör däremot sin sjunde raka match utan seger och ligger kvar i mitten av tabellen.