Hemmavinst för GAIS mot Helsingborg

I söndagens första match vann GAIS över HIF med 4-1. Därefter besegrade Giffarna Utsikten och ÖSK vände underläge till vinst mot Skövde.

GAIS – Helsingborgs IF 4-1

Två lag som jagar kvalplats, men i varsin ände av tabellen, möttes i söndagens första match. Men redan efter 12 minuter hade hemmalaget inlett sitt målskytte genom Julius Lindberg. Ledningen utökades sedan genom Chovanie Amatkrijo innan det var dags för haltivdsvila. Reduceringen kom för gästerna när Benjamin Acquah hittade nät bara tre minuter in i den andra halvleken men närmare än så kom man aldrig. I stället skrev både Axel Norén och Viktor Krüger in sig själva i målprotokollet för GAIS räkning innan matchen var över och göteborgslaget kunde räkna in de tre poängen.

GIF Sundsvall – Utsiktens BK: 1-0

Under söndagen tog Giffarna, på trettondeplats i tabellen, emot serieledande Utsikten på NP3 Arena. Gästande Kiken var de som förde spelet till stor del under första halvleken, men trots att de är det lag som gjort allra flest mål under säsongen så här långt förblev första halvlek mållöst från båda lagen. Efter att Wilhelm Nilsson fick sitt andra gula kort i minut nummer 17 spelade Utsikten dessutom med en man mindre större delen av matchen. Det blev istället Giffarna som stod för dagens mål. Närmare bestämt Robert Lundström som gjorde matchens enda i den 58:e minuten. med 1-0 som slutresultat tog hemmalaget viktiga poäng i jaketn på säker mark, medan Utsikten lämnar möjlighet för VSK att ta över serieledningen vid vinst på måndagskvällen.

Örebro SK – Skövde AIK: 4-3

Det blev ett målrikt och dramatiskt möte mellan ÖSK och Skövde AIK på Behrn Arena på söndagskvällen. Det var gästerna som startade starkast i den första halvleken och gick upp i en tvåmålsledning efter dryga kvarten spelad genom dubbla mål av Hugo Engström. Trots en reducering av Kevin Walker från Örebro kunde Skövde gå till halvtidsvila med en 3-1-ledning. Men andra halvlek blev hemmalagets. Samuel Kroon Reducerade till 2-3 i minut 48, fem minuter senare kvitterade Jake Larsson. Och i den 72:e minuten var David Seger framme och tog över ledningen för sitt ÖSK. Innan matchen skulle Kalle Holmberg dessutom utöka ledningen till 5-3. Det resultatet stod sig matchen ut och Örebro fick fira en trepoängare medan det ser allt tuffare ut för Skövde som tabelljumbo.