IFK Värnamo tillbaka i Superettan

21 november, 2020 kl 19:18 Efter två år i Ettan är IFK Värnamo tillbaka i Superettan till nästa säsong.

Vasalunds SK är klara seriesegrare i Ettan Norra sedan länge. I den södra serien tog det längre tid att få fram en vinnare, men nu är det klart. IFK Värnamo tar klivet upp i eliten igen.

I den näst sista omgången behövde IFK Värnamo ta poäng samtidigt som närmast jagande Landskrona BoIS inte tog lika många.

För Värnamos del stod ett bortamöte med Lindome GIF på schemat. Hemmalaget tog ledningen, men Michael Kargbo kvitterade och ordnade en pinne. Det oavgjorda resultatet innebar att avancemanget enbart kunde säkras om Landskrona BoIS förlorade sin match mot Assyriska Turabdin i Jönköping. 

Assyriska tog ledningen, men BoIS kvitterade och det såg länge ut som vi skulle få vänta på avgörandet till nästa helg. Men ett sent segermål för hemmalaget såg till att IFK Värnamo kunde fira avancemang redan idag.

Just målskytten Kargbo har stått för 14 mål och varit en bidragande orsak till avancemanget. Samtidigt har laget gjort näst flest mål och släppt in minst antal i Ettan Södra.

FOTO: http://ifkvarnamo.se/delad-pott-i-seriefinalen/

Amin och Modig till Trelleborg

22 jan 2021
Trelleborgs FF gör dubbla värvningar från Allsvenskan. Simon Amin ansluter från Örebro SK samtidigt som Jesper Modig flyttar söderut från Varberg.

Anel Rashkaj till ÖIS: "Tillför rutin"

21 jan 2021
Örgryte IS har värvat den meriterade mittfältaren Anel Rashkaj på ett tvåårskontrakt. – ÖIS är en storklubb och det känns som ett spännande projekt här, säger 31-åringen.

AFC Eskilstuna värvar dubbelt

20 jan 2021
AFC Eskilstuna har gjort klart med två spelare som gjorda starka avtryck i ettan i fjol, skyttekungen Ashley Coffey och mittfältaren Marwan Bazi.

Haynes: "Det vi gjort 2020 var inte förgäves"

18 jan 2021
Trelleborgs FF kvalade sig kvar i Superettan i december, men huvudtränaren Kristian Haynes tar med sig positiva bitar in i 2021. – Allt var inte heller svagt, vi slutade sexa i tabellen sett till insläppta mål, konstaterar han.

Spelordningen för Superettan 2021

14 jan 2021
Spelordningen för Superettan 2021 är fastställd.

discovery+ sänder från försäsongen

14 jan 2021
discovery+ gör en historisk storsatsning på svensk fotboll och visar fler försäsongsmatcher än vad som tidigare någonsin visats under en försäsong.

Eklund: "Revanschsugen och taggad"

11 jan 2021
Falkenbergs FF siktar högt när man gör sig redo för Superettan efter nedflyttningen från Allsvenskan. – Jag känner mig verkligen revanschsugen och taggad, säger lagets tränare Hasse Eklund.

Brage värvar Frodig

10 jan 2021
Målvakten Viktor Frodig lämnar nedflyttade Umeå FC och skriver på för IK Brage. – Det känns fantastiskt skönt att äntligen ha allting klart, säger 23-åringen.

Cajtoft till Norrby

8 jan 2021
Den U21-landslagserfarne målvakten Anton Cajtoft lämnar Jönköpings Södra och har skrivit på för Norrby.

Jildefalk tar över i Jönköpings Södra

6 jan 2021
Jönköpings Södra har presenterat sin nya huvudtränare efter att Andreas Brännström lämnade i mitten av december. Patric Jildefalk tar över rodret på Stadsparksvallen.

Jelecak ny huvudtränare i Akropolis IF

4 jan 2021
Förra årets tabellfemma har gjort klart med en ny huvudtränare. Mirza Jelecak tar över ansvaret i Akropolis.

Dane Ivarsson ny huvudtränare i ÖIS

1 jan 2021
Örgryte IS har gjort klart med en ny tränarduo från Lindome GIF. Dane Ivarsson blir ny huvudtränare och Johan Mattsson blir assisterande tränare. – Det känns jättekul. Det är en ära att få vara här, säger Ivarsson.