J-Södra starkast i smålandsderbyt

Edin Hamidovic gjorde båda målen när Jönköpings Södra besegrade Östers IF hemma på Stadsparksvallen.

Varken J-Södra eller Östers IF har fått någon drömstart på Superettan 2019. Idag möttes lagen i ett derby inför 2225 personer i Jönköping. Hemmalaget började starkast och Edin Hamidovic gav J-Södra ledningen efter en halvtimmas spel. Efter ett avslut från Daryl Smylie når andrabollen Alexander Jallow. Jallow hittade sedan in till Hamidovic som liggandes i luften volleysparkar in ledningsmålet.

2-0 kom bara fem minuter senare när Hamidovic tryckte in bollen från straffpunkten.Öster tryckte sedan på i den andra halvleken, men lyckades inte få in bollen bakom Frank Pettersson i hemmalagets mål.

IK Brage tog sig upp på tredjeplats i tabellen när man besegrade Dalkurd på bortaplan med 3-1.

Dagens två övriga matcher, Degerfors IF mot Norrby IF och Västerås SK mot Syrianska, slutade mållösa.