J-Södra vände och vann i Smålandsderbyt

Östers IF gick till pausvila med 1-0 i ryggen. Men i den andra vände hemmalaget Jönköpings Södra och tog till slut de tre poängen. I kvällens andra match kryssade Trelleborg och Örgryte.

Jönköpings Södra – Östers IF 4-1
Se höjdpunkter.

Trots att gästernas Stefan Karlsson visats ut så var det Öster som tog ledingen i Smålandsderbyt. Med fem minuter kvar till paus skickade Calle Johansson in ledningsmålet från distans. Resultatet stod sig till paus och Jönköping valde att byta in Eric Omondi. En minut behövde han för att bjuda på en fin soloshow och sedan dunka in kvitteringen för hemmalaget.

Efter 72 minuter fick Edin Hamidovic bollen serverad framför fötterna och tryckte in 2-1 för J-Södra. Hamidovic femte derbymål på fyra derbymatcher lagen emellan. Med sex minuter kvar till full tid satte sedan Hamidovic spiken i kistan med sitt andra mål för kvällen.

Jetmir Haliti stänkte på tilläggstid in 4-1 och fastställde slutresultatet i matchen.

Trelleborgs FF – Örgryte IS 1-1

Efter 0-0 i paus kom målen i den andra halvleken. Adam Bergmark Wiberg satte 1-0 för Örgryte efter ett fint anfall i den 65:e minuten. Glädjen blev dock kortvarig för gästerna. Hemmalagets Erik Andersson tog sig in i offensivt straffområde och kvitterade omgående.