J-Södra vände underläge till seger

Mål av Alexander Jallow och Amir Al-Ammari gav Jönköpings Södra en 2-1-seger efter att laget tidigt hamnat i underläge borta mot Örgryte IS.

Daniel Paulson gav Örgryte IS en tidig 1-0-ledning hemma mot Jönköpings Södra i tisdagskvällens enda match i Superettan. Diego Montiel klev in i banan och lade ned en kort boll i djupet till ÖIS-kaptenen som lättade in 1-0 redan i den sjätte minuten.

Örgryte hade det mesta av spelet och de flesta chanserna i den första halvleken, men det skulle ändras i den andra. Stojan Lukic i hemmamålet tvingades till en snabb räddning när en boll skarvades från nära håll i den 64:e minuten, men tre minuter senare skulle det rassla till i nätet.

Peter Gwargis hittade Arni Vilhjalmsson vars direktskott förvisso räddades av Lukic, men returen föll till Alexander Jallow som slog in bollen i öppet läge fram till 1-1.

Kvitteringsanfallet kom från vänsterkanten, och det skulle även J-Södras ledningsmål göra. I den 76:e minuten löpte Johan Svensson mot kortlinjen med bollen och serverade Amir Al-Ammari, som på ett tillslag tryckte in bollen i mål med ett lågt avslut.

Örgryte var ytterst nära att få in en kvittering när Paulson sände en boll mot bortre stolpen i den 81:a minuten  men Paulsons lyftning tog i insidan av ramen och gick till slut ut till inspark.

– Det såg inte bra ut i först halvlek men vi kom ut som ett helt nytt lag och tog tag i det direkt i början av andra, säger J-Södras 2-1-skytt Al-Ammari i C More efter matchen.